Dünya

Japonya Başbakanı Abe: ‘Vaka sayısındaki düşüş tatmin edici düzeyde değil’

Korona virüs ile çaba kapsamında ülkede uygulanan mucizevi hal kararının OHAL zamanını 31 Mayıs’a dek uzatan Japonya’da, başbakan Abe hükümetin mevzubahisi kararı neden aldığı ile alakalı söylemelerde bulundu. Bugün korona virüs salgını mevzusunda kendilerine danışmanlık yapan uzman heyeti ile bir buluşma reelleştiren Abe, OHAL’i lüzumlu kılan şartlarda farklılık olmadığı için, uygulama zamanını uzatma kararı alındığını duyurdu. Japonya’nın bazı ülkelerde kollanan cinsten bir olay patlaması yaşamadığına vurgu yapan Abe, buna karşın hala ehemmiyetli rakamda yeni enfeksiyon bildirildiğini ve hadiselerdeki düşüş oranının tatmin edici olmadığını söyledi.

Uzmanların ülkenin tıbbı sisteminde bir tıkanma yaşanmaması için mevcut sosyal kısıtlamaları uygulamaya devam etkenin zorunluluğunu vurguladığını kaydolan Abe, takribî 1 aylık ek zamanın bir sonraki adıma hazırlanmak ve OHAL uygulamasına son vermek için planlandığını ifade etti. Abe, uzman heyetinin lüzumlu koşulların oluştuğuna dair görüş bildirmesi vaziyetinde OHAL’in 31 Mayıs evvelinde kaldırılabileceğini de sözlerine ilave etti.

Konutta kalmaya devam

Daha evvel bir hayli defa tekrarladığı sosyal teması yüzde 80 oranında eksiltme niyetine değinen Abe, yurttaşları kalabalık civarlarda bulunmaktan sakınmayı sürdürmeye çağırdı. İçinde bulunulan ‘Altın Hafta’ tatili sebebiyle başka eyaletlerdeki ailelerini görmek isteyenlere seslenen Abe, yurttaşlardan bu sene özlemlerini internet etrafında gidermelerini istedi.

Sıhhat çalışanlara teşekkür

Konuşmasında, sosyal kısıtlamalara karşın fedakarca işine devam eden sıhhat çalışanlarına teşekkür eden Abe, virüsten enfekte olan hastalar kadar, tehlikeli etrafta çalışan sıhhat çalışanları ve ailelerine de değişikleştirmede bulunulmaması gerektiğinin altını çizdi. Yiyecek ve lojistik sektöründe çalışmayı sürdürenlerin de ehemmiyetli bir misyon icra ettiğinin altını çizen Abe, herkesi kendisi ve hoşlandıkları için mesullük almaya çağırdı.

İlaçlara kullanım izni

Abe, aşı ve ilaç geliştirme çalışmalarının ehemmiyetine de dikkat çekti. Korona virüs bulgularını iyileştirmede tesir gösterdiği gündeme gelen Remdesivir isimli ilaca atıfta bulunan Abe, ilacın kullanımı için gereken legal prosedür sürecini süratlendirdiklerini belirtti. Abe, virüse karşı tesirli olduğu düşünülen bir öteki ilaç olan Avigan’ın kullanımına da muayenehane çalışmalarının bitirilmesinin ardından izin vereceklerini ifade etti.

Sıradaki Haber :  Japonya Başbakan Yardımcısı Aso ülkesinin Covid-19 sırrını açıkladı

Burak Ersoy
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu