Dünya

Japonya Başbakanı Abe ve ABD Başkanı Trump telefonda görüştü!

Japonya Başbakanı Shinzo Abe ve Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın bugün telefon aracılığıyla bir görüşme reelleştirdikleri söylendi. Japonya’nın arzı üzerine reelleşen ve takribî 40 dakika süren görüşmede liderlerin korona virüs başta olmak üzere bölgesel mevzuları ele aldıkları bilindi. Salgın ile çabada işbirliği yapma mevzusunda mutabık kaldığı belirtilen Abe ve Trump’ın, aşı ve ilaç geliştirme çalışmalarının ehemmiyetimi de tekrarladıkları ifade edildi.
Ayrıca liderler, ülkelerindeki ekonomik faaliyetlerin nasıl olağana döneceği mevzusunda da görüş alışverişinde bulundu.

Kuzey Kore de masada

Görüşmede Abe ve Trump, Kuzey Kore mevzusunu da masaya yatırdı. Liderlerin, Kuzey Kore tarafından kaçırılan Japon yurttaşları ve ülkenin nükleer çalışmaları ile füze programı meselelerinin çözümü için yakın işbirliği yapma mevzusunda da fikir birliğine vardığı bilindi.

Abe ve Trump’ın, korona virüs pandemisi sebebiyle gelecek seneye ertelenen Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları’nın zafer ile hakikatleştirilmesi için işbirliği yapma mevzusunda da görüş birliğine vardıkları kaydolundu.

Kritik giderekme

Japonya’nın arzı üzerine asıllaştığı belirtilen bugünkü görüşme, Amerika Birleşik Devletlerili ilaç şirketi Gilead Sciences’ın ürettiği Remdesivir isimli ilacın kullanımına dün Japonya’da onay verilmesinin ardından geldi. İki lider son olarak, 25 Mart’ta Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları’nın ertelenmesi hakkında bir telekonferans asıllaştırmıştı.

Burak Ersoy
 

Sıradaki Haber :  BAE’de son 24 saatte rekor sayıda Covid-19 vakası

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu