Dünya

Japonya’da 13 kişi daha korona virüsten hayatını kaybetti

Çin’in Wuhan kentinde ortaya meydana çıkan ve dünyayı alarma geçiren öldürücü korona virüsü Japonya’da etkisini artırmaya devam ediyor. Japonya Afiyet Bakanlığı ve yerel hükümetlerin verilerine kadar, 13 kişinin daha korona virüs sebebiyle hayatını kaybetmesiyle ülkedeki virüs kaynaklı vefat vakalarının sayısı 249’a yükseldi. Daha önce karantinaya alınan Diamond Princess adlı geminin yolcuları arasından hayatını kaybeden 13 kişi açık havada Japonya’nın bambaşka eyaletlerinden 236 kişi virüse yenik düştü.

Bugün ülke genelinde doğrulanan 369 yeni enfeksiyon, Japonya’daki toplam vaka sayısını 11 bin 514’e taşıdı. Karantina gemisi Diamond Princess’in yolcu ve mürettebatından enfekte olan 712 kişi haricinde Japonya’nın bambaşka eyaletlerinden 10 bin 802 kişinin korona virüsüne yakalandığı açıklandı.

Dün itibarıyla Japonya genelinde 215 kişinin afiyet durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenilirken, şimdiye kadar bin 713 kişinin iyileşerek tedavi gördükleri sağlık kurumlarından taburcu edildiği belirtildi.

Burak Ersoy

Sıradaki Haber :  26 gün sonra yoğun bakımdan alkışlarla çıkarıldı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu