Dünya

Japonya’da 18 kişi daha koronadan öldü

Çin’in Wuhan şehrinden dünyaya dağılan ölümcül korona virüs, son 24 saatte Japonya’da 18 şahsın daha yaşamına mülk oldu. Japonya Sağlık Bakanlığı ve mahallî hükümetlerin bilgilerine göre, ülkedeki ölü rakamı 709’a yükseldi. Daha evvel karantinaya alınan Diamond Princess isimli geminin yolcularından yaşamını kaybeden 13 şahıs haricinde, ülke genelinde 696 bireye Covid-19 bulaştığı bildirildi.

Yeni olay rakamında düşüş
Bugün 10’u başşehir Tokyo’da olmak üzere Japonya genelinde doğrulanan 55 yeni korona virüs hadisesi ülkedeki toplam olay rakamını 16 bin 815’e taşıdı. Karantina gemisi Diamond Princess’in yolcu ve tayfasından enfekte olan 712 şahıs dışında, Japonya’nın değişik eyaletlerinden 16 bin 103 olay kayda geçti.

Tokyo’da 5 bine yanaştı
Salgından en fazla etkilenen bölge olan Tokyo’daki yeni olay rakamı 8 gün süresince 40’ın altında kalırken, dev metropolde toplam bilanço 4 bin 997 oldu. Osaka’da bin 762 bireye korona virüs bulaştığını söyleyen yetkililer, Kanagawa’da ise bin 201 şahsın enfekte olduğunu doğruladı. Hokkaido’da 983 olaya tesadüfülürken, öbür olaylar ülke genelindeki değişik eyaletlerden bildirildi.

Burak Ersoy

Sıradaki Haber :  Pekin'de pazardan kaynaklanan vaka sayısı 106 oldu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu