Dünya

Japonya’da 21 korona virüsü ölümü daha

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve Dünya Sıhhat Örgütü (WHO) kadar pandemi olarak nitelenen korona virüsü salgını Japonya’da etkisini artırmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı ve lokal hükümetlerin verilerine tarafından, bugün ülkede 21 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle, ülkedeki virüs kaynaklı ölüm vakalarının sayısı 272’ye yükseldi. Daha önce karantinaya alınan Diamond Princess adlı geminin yolcuları arasından hayatını kaybeden 13 birey haricinde, Japonya’nın farklı eyaletlerinden 259 kişinin korona virüsüne yenik düştüğü açıklandı.

Olgu sayısında çoğalma sürüyor

Bugün 102’si başkent Tokyo’da almak üzere ülke genelinde doğrulanan 344 yeni enfeksiyon, Japonya’daki toplam vaka sayısını 11 bin 863’e taşıdı. Karantina gemisinin gezgin ve mürettebatından enfekte olan 712 birey dıştan, Japonya’nın bambaşka eyaletlerinden 11 bin 151 birey korona virüsüne yakalandı.

İyileşenlerin sayısı bin 800’ü aştı

öte yandan, ülke genelinde 235 korona virüsü hastasının sıhhat durumunun ciddiyetini koruduğu açıklama edilirken, şimdiye değin iyileşerek çare gördükleri sağlık durumu kurumlarından taburcu edilen hasta sayısının da bin 884’e yükseldiği kaydedildi.

Burak Ersoy
 

Sıradaki Haber :  Perulu belediye başkanı karantinayı ihlal etti, yakalanınca tabuta girip ölü taklidi yaptı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu