Dünya

Japonya’da çocuk nüfusu eriyor

5 Mayıs’ın “Çocuk Günü” olarak kutlandığı Japonya’da, İçişleri Bakanlığının paylaştığı bilgiler ülkede ihtiyarlayan popülasyon meselesinin büyüklüğünü bir defa daha ortaya koydu. Japonya’da çocuk popülasyonun 1982’den bu yana kumpaslı olarak eksilerek tüm zamanların en düşük seviyesine gerilediğini gösteren istatistiklere göre, ülkedeki 14 yaş ve altı çocuk rakamı evvelki seneye göre 200 bin düşüş göstererek 1 Nisan itibariyle 15.12 milyon olarak tanımlandı. Rakamın, 1950’de mevzubahisi alandaki bilgilerin kaydolunmaya başlamasından bu yana görülen en düşük sayı olduğu belirtildi.

Ülke popülasyonuna oranları eksiliyor

Çocukların toplam popülasyona oranı 46 sene süresince kumpaslı olarak düşerek yüzde 12’lik rekor seviyeye gerilerken, buna rağmen 65 ve üstü yaş grubun toplam popülasyonun yüzde 28.6’sını oluşturması ihtiyarlayan popülasyon meselesinin göstergesi olarak açıklandı.

Tek çoğalış Tokyo’da

Yerel hükümetlerin bilgilerine göre, ülkenin 47 eyaleti arasında sadece Tokyo’daki çocuk popülasyonunda üst üste 6 sene çoğalış görülürken, eyaletteki çocuk rakamı 1.55 milyon olarak kayıtlara geçti. En düşük toplam rakamın görüldüğü Tottori’de ise çocuk popülasyonu 70 bin oldu.

Eyaletlerde Okinawa lider

Okinawa çocuk popülasyonunun toplam eyalet popülasyonuna oranı sıralamasında yüzde 16.9 ile başı sürüklerken, Akita ise yüzde 9.8’lik çocuk popülasyon oranıyla eyalet popülasyonu içinde en düşük çocuk oranına sahip bölge oldu.

Burak Ersoy

Sıradaki Haber :  Hong Kong parlamentosu savaş alanına döndü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu