Dünya

Japonya’da Covid-19’a bağlı ölü sayısı 490’a ulaştı

Dünya genelinde tesirini sürdüren ve yaşamı durma noktasına getiren yeni tip korona virüs Covid-19, Japonya’da 35 bireyin daha yaşamını kaybetmesine neden oldu. Japonya Sıhhat Bakanlığı ve mahallî hükümetlerin bilgilerine göre, son kaydolunan vefat hadiseleri ülkede Covid-19 sebebiyle yaşamını kaybedenlerin rakamını 490’a yükseltti. Daha evvel iki hafta zamanla karantina altında yakalanan Diamond Princess isimli geminin yolcuları arasından yaşamını kaybeden 13 şahıs haricinde Japonya genelinde farklı eyaletlerde yaşamını kaybedenlerin rakamı 477’ye erişti.

Olay rakamı 15 bini aştı

Bugün 165’i başşehir Tokyo’da olmak üzere ülke genelinde doğrulanan 229 yeni olay ile Japonya’da şu ana kadar kayda geçen toplam olay rakamı 15 bin 246’ya erişti. Karantina gemisi Diamond Princess’in yolcu ve tayfasından enfekte olan 712 şahıs dışında Japonya genelinde 14 bin 534 şahıs korona virüse tutulmuş oldu.

Tokyo’da korkutan tablo

Olay rakamlarının bölgelere göre dağılımında Tokyo 4 bin 317 olay ile salgından en çok etkilenen bölge olurken, Tokyo’yu bin 639 olay ile Osaka izledi. Kanagawa’da bin 23 şahıs korona virüsten enfekte olurken Saitama’daki olay rakamı da 860’a erişti. Chiba da 835 olay ile listede kendine yer buldu. Olayların kalanı ülkenin değişik eyaletlerinden bildirildi.

4 bini aşkın şahıs virüsü yendi

Öte yandan ülke genelinde korona virüs rehabilitasyonu gören 332 bireyin sıhhat vaziyetinin ciddiyetini gözettiği belirtilirken virüsü yenerek rehabilitasyon gördükleri sıhhat müesseselerinden taburcu edilen hasta rakamı ise 4 bin 632 olarak söylendi.

Burak Ersoy
 

Sıradaki Haber :  Fransa'da son 24 saatte Covid-19'dan 349 kişi öldü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu