Dünya

Japonya’da Covid-19’a bağlı ölü sayısı sayısı 569’a yükseldi

Çin’in Wuhan şehrinden dünyaya dağılan yeni tip korona virüs Covid-19 sebebiyle ülkede uygulanan inanılmaz halin OHAL vaktini uzatmaya karar veren Japonya’da bilanço ağırlaşıyor.

Japonya Sağlık Bakanlığı ve mahallî hükümetlerin bilgilerine göre, 20 şahsın daha Covid-19 sebebiyle yaşamını kaybetmesiyle toplam ölü rakamı 569’a yükseldi. Daha evvel karantinaya alınan Diamond Princess isimli geminin yolcularından yaşamını kaybeden 13 birey haricinde ülke genelinde yaşamını kaybedenlerin rakamı 556’ya erişmiş oldu.

Olay rakamı 16 bine yanaştı

Bugün ülke genelinde tespit edilen yeni hadiseler ise Japonya’daki toplam olay rakamını 15 bin 965’e taşıdı. Karantina gemisi Diamond Princess’in yolcu ve tayfasından enfekte olan 712 birey dışında Japonya’nın değişik eyaletlerinden toplam 15 bin 253 birey korona virüse tutuldu.

Hükümetten kritik karar

Japonya’da hükümet, korona virüs salgını ile gayrette kapsamında yaşama geçirilen ve 6 Mayıs’ta sona ermesi beklenen OHAL uygulamasını 31 Mayıs’a dek uzatma kararı almış, Japonya Başbakanı Shinzo Abe kararın sebebini “korona virüs olaylarındaki düşüşün tatmin edici seviyede olmaması” olarak söylemişti.

Burak Ersoy
 

Sıradaki Haber :  İran’da Korona virüsten ölüm oranı yüzde 70 azaldı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu