Dünya

Japonya’da korona virüs nedeniyle 23 kişi daha öldü

Çin’de ortaya çıktığı günden bu yana dünya genelinde 284 bini aşkın bireyin yaşamına mülk olan öldürücü korona virüs, Japonya’da 23 bireyin daha yaşamını kaybetmesine yol açtı. Japonya Sağlık Bakanlığı, ülkedeki korona virüs kaynaklı vefatların rakamının 670’e ulaştığına söyledi. Daha evvel 2 hafta müddetle karantina altında yakalanan Diamond Princess isimli geminin yolcuları arasından yaşamını kaybeden 13 bireyin toplam bilançoya dahil olduğu belirtildi.

Hadise rakamı 50’nin altına düştü

Bugün 15’i Tokyo’da olmak üzere ülke çapında doğrulanan 45 yeni korona virüs hadisesi son günlerde virüsün bulaşma süratindeki düşüş meylinin sürdüğünü ortaya koyarken, toplam hadise rakamını da 16 bin 404’e taşıdı. Karantina gemisinin yolcu ve tayfasından 712 birey enfekte olurken, Japonya’nın farklı bölgelerinden 15 bin 892 şahsa korona virüsün bulaştığı söylendi.

Tokyo’da tesirini yitiriyor

Başşehir Tokyo’da 9 gün süresince 100’ün altında kalan yeni enfeksiyon olayları bugün rekor düşüşle 15’e inerken, son büyümeler dev metropoldeki toplam rakamı 4 bin 883’e eriştirdi. Osaka bin 744 hadise ile salgından en çok etkilenen ikinci bölge olurken, Kanagawa’da ise bin 176 enfeksiyon doğrulandı. Değişik olaylar ise ülkenin farklı eyaletlerinde kayda geçti.

Burak Ersoy

Sıradaki Haber :  Bodrum semalarında hortum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu