Dünya

Japonya’da korona virüs ölümleri 590’a yükseldi

Çin’in Wuhan şehrinden dünyaya dağılan öldürücü korona virüs, bugün Japonya’da 11 vefata daha neden oldu. Japonya Sağlık Bakanlığı ve mahallî hükümetlerin bilgilerine göre, ülkedeki virüs kaynaklı vefatların rakamı 590’a yükseldi. Can kayıplarının 13’ünü daha evvel iki hafta vakitle karantina altında yakalanan Diamond Princess isimli geminin yolcularının oluşturduğu ifade edilirken, Japonya’nın değişik eyaletlerinden 577 bireyin korona virüse karşı verdiği çabayı kaybettiği söylendi.

OLAY RAKAMI 16 BİN 189’A YÜKSELDİ

Bugün 38’i başşehir Tokyo’da olmak üzere ülke genelinde doğrulanan 105 yeni korona virüs olayı ise, Japonya’daki toplam olay rakamını 16 bin 189’a çıkardı. Karantina gemisi Diamond Princess’in yolcu ve tayfasından enfekte olan 712 birey dışında, ülke genelinde 15 bin 477 birey korona virüse tutuldu.

UMUT VEREN BÜYÜME

Öte yandan dün, ülke genelinde Nisan ayından bu yana kaydolunan en düşük günlük olay rakamı olan 120 enfeksiyonun doğrulanması, “ikinci dalga” evhamı yaşanan Japonya’yı umutlandırdı. Bugün mahallî saat ile 20.00’a dek sadece 105 olay bildirilmesi de salgının tesirini yitirdiği şeklini açıklandı.

Burak Ersoy

Sıradaki Haber :  Cami selden yıkıldı geriye sadece minaresi kaldı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu