Dünya

Japonya’da OHAL 1 ay daha uzatılabilir

Çin’de ortaya çıkarak dünya genelinde 3 milyondan fazla bireye bulaşan ve 230 binden fazla şahsın vefatına neden olan korona virüs salgını sebebiyle Japonya inanılmaz hali uzatmayı tasarlıyor. Japonya Başbakanı Shinzo Abe, yaptığı söylemede ülkede korona virüs hadiselerinde çoğalış olduğunu işaret ederek, salgın sebebi ile sıhhat sistemi üzerinde fazla yük olduğuna söyledi.

Abe, Ekonomi Bakanı Yasutoshi Nishimura’ya korona virüs salgını ile çaba kapsamında alınan önlemleri 1 ay daha uzatılması mevzusunda hazırlık yapmasını istediğini duyururken, mevzu hakkında ayrıntıların 4 Mayıs tarihinde emin olacağını ifade etti.

Millet Sıhhati Uzmanı Shigeru Omi, yaptığı söylemede salgında beklenen yavaşlamanın asıllaşmadığını aktarırken, “Şayet yeni bir salgın dalgası yaşanırsa, sıhhat sistemi üzerine süratli bir biçimde fazla yük binecek. Bizim ortak kararımız, devam eden temkinlerin korunması gerektiği istikametinde” dedi.

Japonya’da hükümet, 7 Nisan’da Tokyo, Chiba, Kanagawa, Saitama, Osaka, Hyogo ve Fukuoka’da bir ay müddetle inanılmaz hal duyuru etmişti. Daha sonra bu yasak tüm ülkeyi içerecek biçimde genişletilmişti.

Japonya’da toplam korona virüs hadise rakamı 15 bin 246’ya, yaşamını kaybedenler ise 490’a yükseldi.

 

 

Sıradaki Haber :  Fransa’da son 24 saatte 10 bin 593 yeni vaka tespit edildi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu