Gündem

Japonya’da ölü sayısı 549’a yükseldi

Koronavirüs salgını sebebiyle 6 Mayıs’ta sona erecek mucizevi hal OHAL uygulamasının vaktini uzatmaya hazırlanan Japonya’da dünden bu yana 19 şahıs daha koronavirüse yenik düştü. Japonya Sıhhat Bakanlığı ve mahallî hükümetlerin bilgilerine göre, son büyümeler ülkede virüs sebebiyle yaşamını kaybedenlerin rakamını 549’a taşıdı. Daha evvel iki hafta zamanla karantina altında yakalanan Diamond Princess isimli geminin yolcuları arasında hayatını yitiren 13 şahıs haricinde, ülke genelindeki değişik eyaletlerden 536 bireyin koronavirüs sebebiyle can verdiği bildirildi.

Çoğalış durmak öğrenmiyor

Bugün 91’i başşehir Tokyo’da olmak üzere ülke genelinde doğrulanan 200 yeni koronavirüs enfeksiyonu, Japonya’daki hadise rakamını 15 bin 789’a çıkardı. Karantina gemisi Diamond Princess’ın yolcu ve tayfasından enfekte olan 712 şahıs dışında, Japonya’da 15 bin 77 şahsa koronavirüs bulaştığı kaydolundu.

4 bin 632 şahıs iyileşti

Ayrıca, ülke genelinde koronavirüs rehabilitasyonu gören 332 hastanın sıhhat vaziyetinin ciddiyetini gözettiği bilinirken, şimdiye kadar 4 bin 632 bireyin iyileşerek bulundukları sıhhat müesseselerinden taburcu edildiği belirtildi.

Sıradaki Haber :  Fransa'da son 24 saatte korona virüsten 330 kişi öldü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu