Dünya

Japonya’da son 24 saatte koronadan 14 kişi öldü

Çin’de ortaya çıkarak dünya genelinde 3 milyon 900 binden fazla şahsa bulaşan ve 270 binden fazla bireyin vefatına neden olan korona virüs sebebiyle Japonya’da bilanço çoğalıyor. Japonya’da son 24 saatte 14 bireyin daha korona virüs sebebi ile yaşamını kaybetmesinin ardından toplam can kaybı 619’a yükseldi. Ülkedeki toplam can kayıpları içinde karantina gemisi Diamond Princess’de yaşamını kaybeden 13 bireyde bulunuyor.

Japonya’da bugün 39’u başşehir Tokyo’da olmak üzere ülke genelinde doğrulanan 87 yeni olay ile toplam olay rakamını 16 bin 374’e yükseldi. Toplam olay rakamının içinde karantina gemisi Diamond Princess’de enfekte olan 712 bireyde bulunuyor.

Japonya’da günlük olay rakamının 100’ün altına düşmesi yetkililer tarafından umut verici olarak açıklandı. Kamuoyu, ise geçen ay OHAL bülten edilmesinden bu yana dün ilk kere 100’ün altına düşen yeni olay rakamının bugün de düşük izlemesi neticeyi salgının tesirinin eksildiğini düşünmeye başladı.

Olay rakamlarının bölgelere göre dağılımında Tokyo 4 bin 810 olay ile salgından en çok etkilenen eyalet olurken, Osaka, bin 716 olay ile ikinci sırada bulunuyor. Kanagawa, bin 148 olay ile en çok etkilenen üçüncü eyalet olurken, Saitama, 943 olay ile dördüncü sırada bulunuyor. Hokkaido ise 934 korona olay ile beşinci sırada yer alıyor.

Öte yandan ülke genelinde korona virüs rehabilitasyonu gören hastalardan 291’inin sıhhat gidişatının kritik olduğunu söyleyen yetkililer, 6 bin 557 bireyin ise korona virüsü yenerek, taburcu oldu.

Burak Ersoy
 

Sıradaki Haber :  Kuzey Kore, irtibat bürosunun havaya uçurulması görüntülerini yayınladı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu