Dünya

Japonya’dan sağlık çalışanlarına destek planı

Japonya’da Covid-19 hadiselerinin doruk yaptığı yarıyılda fazla mesai ve tehlikeli çalışma şartları haberleriyle gündeme gelen sıhhat çalışanlarının gidişatı Japon hükümetinin gündemine geldi. Sıhhat Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre hükümet, korona virüs ile çaba yer alan sıhhat personeline takviye tahsisatı sağlamayı tasarlıyor. Muhtemel bir ikinci dalganın beklendiği ülkede, sıhhat sektörünü çabaya teşvik etmeyi amaçlayan uygulama kapsamında, ön saflarda yer alan hekim ve hemşire gibi vazifelilere 200 bin yen takribî 12 bin 600 lira, geri hizmetlerde çalışan sıhhat çalışanlarına ise 100 bin yen takribî 6 bin 300 lira teşvik primi ödenmesi düşünülüyor.
Ayrıntılar netleşecek

Uygulama kapsamı ve teşvik meblağı gibi ayrıntıların, 2020 mali seneyi ikinci ek bütçesinin görüşüleceği çarşamba günü yapılacak bakanlar heyeti buluşmasında netleşmesi bekleniyor. Bakım konutlarındaki çalışanların mevzubahisi teşvikten faydalanıp faydalanamayacağı ise belirsizliğine gözetiyor.

Çalışma şartları tenkit etildi

Japonya’daki sıhhat personelinin çalışma şartları salgının doruk yaptığı geçen ay başta olmak üzere kamuoyunun gündemini meşgul etmiş, fazla mesai kadar maske ve önlük gibi tıbbi teçhizatlar olmaksızın çalışma lüzumluluğu da tenkitlerin maksadı olmuştu. Fukuoka kentinden başlatılan ve her cuma korona virüs ile çabada vazife yapanlara beğenilerle moral vermeyi hedeflenen “cuma beğeniyi” akımı sosyal medyada popüler hale gelmişti.

Burak Ersoy

Sıradaki Haber :  Ayasofya Camii’nde akustik ses denemesi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu