Dünya

Japonya’dan virüsle mücadelede yeni adım

Çin’in Wuhan kentinden dünyaya yayılan ve küresel bir kriz halini alan korona virüs pandemisi nedeniyle OHAL ilan edilen Japonya’da hükümet harekete geçti. Japonya Ekonomi Bakanı Yasutoshi Nishimura yaptığı açıklamada, ülke genelindeki 210 bin otel odasının hafif semptomlu korona virüs hastalarının bakımı için ayrıldığını açıkladı. Ayrıca, hiç bulgu göstermeyen hastaların da laf konusu odalarda izole edilebileceğini belirten Nishimura, an itibariyle 6 bin oda için otellerle anlaşma imzalandığı bilgisini paylaştı. Hastanelerde baş gösteren koruyucu teçhizat yetersizliğine de değinen Nishimura, şirketlerden temin edilen 120 bin maskenin sağlık personeline ulaştırılacağını bildirdi.

Tokyo’da başlamıştı

İlk olarak başkent Tokyo’da hayata geçirilen başvuru formu zarfında yaklaşık bin otel odasının zayıf semptomlu hastalara atama edileceği duyurulmuştu. Uygulamanın amacının hastanelerdeki yataklı hasta kapasitesini semptomları ağır seyreden kişiler için güvence altına alınması olduğu açıklanmıştı. Yaklaşık 2 hafta önce Tokyo’daki hafif semptomlu hastaların otellere sevki başlanmıştı.

Ölü sayısı 251’e yükseldi

Şu esas dek 712’si karantina gemisi Diamond Princess’in gezgin ve mürettebatından edinmek üzere 11 bin 522 korona virüs vakasının tespit edildiği Japonya’da 251 kişi virüs sebebiyle hayatını kaybetti.

Burak Ersoy
 

Sıradaki Haber :  3 kişinin korona virüs testleri pozitif çıkınca, 25 kişinin yaşadığı 4 müstakil ev karantinaya alındı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu