Dünya

Japonya’nın korona virüs bilançosu

Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıktığı günden bu yana dünya genelinde 275 binden fazla şahsın vefatına neden olan korona virüs Japonya’da yeniden can aldı. Japonya Sıhhat Bakanlığı, son 24 saat içinde 18 şahsın Covid-19 sebebiyle yaşamını kaybettiğine söyledi. Daha evvel karantinaya alınan Diamond Princess isimli geminin yolcuları arasından yaşamını kaybeden 13 şahsın yanı gizeme, Japonya’nın değişik eyaletlerinden hayatını yitirenlerin rakamı 624’e çıktı. Son büyümelerle ülkedeki vefat olaylarının rakamı 637’ye çıkmış oldu.

Bir kere daha 100’ü aştı

Perşembe ve cuma 100’ün altında kalarak umut veren günlük olay rakamı ise bugün bir kere daha 100 hududunu aştı. Gün süresince 36’sı Tokyo’da olmak üzere ülke genelinde 114 yeni korona virüs olayı doğrulandı. Böylece, 712’si karantina gemisinin yolcu ve tayfasından olmak üzere ülkedeki toplam olay rakamı 16 bin 489’a yükseldi.

300’e yakın şahsın vaziyeti ağır

Ülke genelinde rehabilitasyon gören 291 korona virüs hastasının sıhhat gidişatının ciddiyetini gözettiğini belirten yetkililer, 6 bin 557 şahsın ise rehabilitasyon gördükleri sıhhat müesseselerinden taburcu edildiğini ifade etti.

Burak Ersoy

Sıradaki Haber :  İran’da 105 yaşındaki kadın korona virüsü yendi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu