Dünya

Kaçırılan oğlunu 32 yıl sonra buldu

Çin’de 1988 senesinde yaşanan vakada Mao Yin isimli genç, babası ile su almak için girdiği otelde kaçırılmıştı. İşinden ufalayarak oğlunu ülkenin her köşesinde arayan anne, oğlu için 10 değişik eyalete giderek 100 bin el duyuruyu dağıttı. Aralarında X Factor’ün de bulunduğu çok rakamda televizyon programına çıkıp dayanak isteyen anne 300’den fazla ihbarın peşinden gitti. Oğlunu aramaktan bırakmayan anne, 2007 senesinde kayıp çocukların bulunması için kurulan bir gruba gönüllü olarak aza oldu. Çalışmalarıyla 29 aile ile çocuğunu bir araya getirmeyi muvaffak olan anne, seneler geçmesine karşın oğlunu bulamadı.

Nisan ayında ailenin beklediği haber geldi. Polis, Siçuan eyaletinde bir bebek ve bu bebeği evlat edinen bir adama ait ihbarın ardından harekete geçti. Aile ve polis ihbarı değerlendirirken 34 yaşındaki Gu Ningning’a yapılan Deoksirübo Nükleik Asit testinin neticeyi, Çin’in en fazla konuşulan mevzusunu netleştirdi.

“Gelecekte ne yapacağımdan emin değilim”

Mao Yin, canlı yayınla ailesine kavuştu. “Gelecekte ne yapacağımdan emin değilim” diyen Mao Yin, süresinin büyük bir kısmını ailesi ile geçireceğini söyledi. Oğluna kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Anne ise “Bize destekçi olan on binlerce bireye teşekkür ederim” dedi.

Sıradaki Haber :  Azerbaycan'da son 24 saatte 513 korona virüs vakası tespit edildi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu