Gündem

Kalbi delik Suriyeli çocuğun dramı

Suriye’de takribî 10 sene evvel çıkan iç savaş sebebiyle bir hayli aile yakınlarını kaybedip ülkelerini terk etmek zorunda kaldı. Bu gidişatta olan Suriyeli ailelerden biri de Halep’ten Türkiye’ye sığınan Hayriye El Musa 48 ile 5 çocuğu. 2017 senesine kadar Halep’te Abdulaziz El Hacı 52 çiftçilik yaparak savaşa karşın ailesinin uyumunu sağlarken, Beşar Esad eforlarının attığı bomba neticesinde yaşamını kaybetti. Aile, baba El Hacı paramparça olduğu için cenazesini dahi bulamadı. Hayriye El Musa, kalbi doğuştan delik olan oğlu Tarık El Hacı 7 ile beraber 5 çocuğunu alıp Türkiye’ye sığındı. Bir vakit Hatay’da pamuk toplayarak uyumunu sağlayıp çocuklarına bakabilen anne, daha sonra ise Adana’ya geldi.

“Bisiklet sürmek, futbol oynamak istiyor”

5 çocukla hayat çabası veren Suriyeli annenin 7 yaşındaki oğlu doğuştan kalbi delik olduğu için gün geçtikçe makûsa gitmeye başladı. Kalbinin yanı gizeme damar tıkanıklığı rahatsızlığı bulunan Tarık El Hacı, çok istese de dostlarıyla futbol oynayamayıp koşamamaya başladı. Çok istemesine karşın bisikleti de olmayan çocuk dostlarının top oynayıp bisiklete binerek eğlenmelerini yalnızca izleyebiliyor.

Anne El Musa, eşinin bir kabri dahi bulunmadığını, çok güç günler geçirdiklerini, oğlunun kalbinin delik olduğunu söyleyerek dayanak istedi. 7 yaşındaki Tarık El Hacı ise yaşadığı kasvetlerden dolayı gözleri dolarak, “Dostlarımla futbol oynamak istiyorum ama seri yoruluyorum oynayamıyorum. Bir de bisiklet sürmek istiyorum ama bisikletim yok. En çok isteğim bu hastalıktan kurtulmak” diye konuştu.
 

Fatih Keçe – Serkan Çetinkaya
 

Sıradaki Haber :  Azerbaycan'da son 24 saatte 529 vaka tespit edildi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu