Dünya

Kanada’da yaşlı bakımevinde 374 kişi koronaya yakalandı

Korona virüs salgını sebebi ile olay ve can kayıplarının çoğalmaya devam ettiği Kanada’da yaşlı bakım evindeki tüm uysallarda ve personelde korona virüs tespit edildi. Kanada’nın Quebec eyaletinde bulunan Vigi Mont-Royal yaşlı bakımevinde 374 bireyde korona virüs tespit edildi. Hadiselerin 226’sını bakımevi soğukkanlıları, 148’i ise bakımevinde çalışan personellerden oluşuyor.

Yetkililer, virüsün bakımevi soğukkanlılarına ve çalışanlarına nasıl bulaştığını henüz öğrenmediklerini sarihlerken, bakımevinde yaşayan 64 bireyin korona virüs sebebi ile yaşamını kaybettiğini bildirdi. Quebec Ulus Sıhhati Direktörü Dr. Horacio Arruda, yaptığı söylemede bakımevindeki koruma temkinlerinin, sağlık kurumulardaki seviyede olmadığını ifade etti. Arruda, virüsün eksik hijyen ihtiyatları veya insanların beraber yemek yemeleri ile dağılmış olabileceğini dile getirirken, havalandırma sisteminde yaşanan bir arıza sebebi ile bu kadar süratli dağılmış olabileceğine dikkat çekti.

Uzmanların, yaptığı araştırma neticesinde çalışanların uygun gözetici giysi giydikleri halde virüse tutulduklarının ortaya çıkmasının ardından, bakımevinde hava niteliği test edildi. Uzmanlar, bakımevinde bulunan odaların kimilerinde havada virüs partikülleri bulunduğuna söyledi.

Kanada’da toplam korona virüs olay rakamı 75 bin 4’e, yaşamını kaybedenler ise 5 bin 595’e yükseldi.

Sıradaki Haber :  Bulgaristan’da camiler toplu namaza açıldı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu