Gündem

Kandırılıp dağa götürülen kızına seslenen anne: ‘Kızım gel yarın bize de bayram olsun’

Anadolu Lisesi’nde galibiyetli bir talebe olan Alev Turan 17, 2015 senesinde dostuma gideceğim diyerek çıktığı evine geri dönmedi. Kent merkezinde en son HDP binasına görüldüğü belirtilen Turan’dan aile hiçbir biçimde haber alamazken, terör örgütü PKK yandaşları tarafından aldatılıp dağa götürüldüğünü öğrendi.Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi mesul yakalayan Diyarbakır annelerinin 3 Eylül 2019’da başlattığı eylemine de katılan Turan ailesi, caddeye çıkma kısıtlaması olması sebebiyle Tunceli’deki konutlarına döndü. İHA muhabirine söyleme yapan ve HDP’de görülen kızını sormalarına karşın hep inkar ettiklerini belirten anne Güllü Turan kızına seslenerek, evine dön bayramı kutlayalım diyerek çağrıda bulunurken,ninesinin Alev’i çok beğendiğini ve onun hasretinden ölüm ettiğini kaydoldu.

Öte yandan, Alev’in aldatılmadan evvel kullandığı sosyal medya hesabında bulunan kapak resminde, asker selamı vermiş bir çocuk ve “çok istersen geler bence” yazısı ise dikkat çekti.

“En son HDP binasında görülmüş”

Kızının Lise 2 inci sınıf talebesiyken 2015 senesinde dağa götürüldüğünü belirten anne Güllü Turan “Kızım Anadolu lisesini okuyordu dersleri çok iyiydi ve hocaları onu çok beğeniyordu. En son Cuma günü babası çarşıda gördü. Babasına bir dostuma uğrayacağım demişti meğerse HDP binasına gitmiş ve en son orada görülmüş. Kezlerce sorduk hep inkar ettiler. Biz burada öyle bir bireyi görmedik demişler. Sonra duyduk ki PKK’ya katılmış. Kızıma kim neden olduysa Allah’ından bulsun onlar bizden beter olsunlar zira onlar kızımın yaşamını yaktılar” dedi.

“Dönerse bayram olur”

Kızı evine dönerse o gün aileleri için bayram olacağını dile getiren anne Turan, ”Kızım sen evine dönersen şayet o gün bize bayram olur. Evine dön bayramımızı kutlayalım. Sensiz bayram olmaz. Ne olursun dön evine, senin yerin konutundur. Sen hep mektepte taktir evrakı alırdın. Galibiyetli bir talebeydin. Sen oraya ne için gittin yavrum devlette bizim için var askerde bizim için var. Orası bizim için değil. Biz ailece devletimizden memnunuz. Ayağımız taşa dokunsa o bize dayanak ediyor.Beni şayet izlersen lütfen dinle beni dön gel evine, ben senin hasretinle yanıyorum. Seni çok özledim, kesintisiz resmin yanımda, galibiyet dokümanların ve ojelerin elimde kızım. Gel mektebine devam et”diye konuştu.
Kendisi gibi vicdanı yanan annelere de seslenen anne Turan, “gelin birlikte gayret edelim yavrularımız konutlarına dönsün” iletiyi verdi.

Sıradaki Haber :  KPSS’ye polis yetiştirdi

Serhat Ozan Yıldırım
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu