Gündem

Karantina ihlalcisi ‘dişli’ çıktı ancak cezadan kurtulamadı

Yeniden dün ağlayıp polise sitem etmesine karşın 3 bin 150 lira ceza yiyen genç de bugün yeniden aynı yerde ikinci cezayı yedi. “Bana dün ceza kesildi. Ağabey ben buradan kaldırımdan geldim. Haksızlık yapıyorsunuz. İstiyorlarsa 50 milyar yazsınlar yok ki yok” diyen genç fişi imza atıp bölgeden ufaladı.

Dün saat 16.30 sırasında korona virüs temkinleri çerçevesinde kısmi karantinanın uygulandığı ve polisin demir bariyerlerle güvenlik tedbiri aldığı bölgeye yanaşan bir genci polis uyardı. İhtarlara karşın içeri girmeye çalışan genci polis ekipleri durdurdu. İhtarlara aldırmaması, katlanması ve bölgeden uzaklaşmaması üzerine misyonlu polisler, karantina kaidelerini ihlal etmekten 29 yaşındaki Bülent G.’ye 3 bin 150 TL cezai harekât uyguladı. Dün de yeniden aynı bölgeye gelen ve aynı ihlalden 3 bin 150 TL ceza alacağını dinleyince gözyaşları içinde kalıp ağlamasına karşın cezadan kurtulamayan genç, bugün de kaldırımdan geçerek sıhhat ocağına gittiğini söylese de ceza yemekten kurtulamadı.

“Dün ceza yedim kabahatliyim”

Maskesiz biçimde zaman zaman polislere yanaşarak sitemde bulunan Bülent G., “Ağabey elime bir bakar mısın, sıhhat ocağına gidiyorum. Şimdi yeniden ceza yazacaksın bana. Tamam ağabey siz haklısınız. Yazın da ben gideyim bari ağabey. Sıhhat ocağı kapanacak. Şuradan yürüdüğüm için kabahatliyim. Dün ceza yedim kabahatliyim. Bugün de buradan yürüdüm diye kabahatliyim. Yaz da gideyim ağabey. Tele yanaşmak cezası var, bana dün ceza kesildi. Ağabey ben buradan kaldırımdan geldim. İstiyorlarsa 50 milyar yazsınlar yok ki yok” dedi.

Bu defa maskesi de olmayan Bülent G.’nin gayretleri neticesiz kaldı. Cezayı yiyen Bülent G., marketten su alıp sıhhat ocağının yolunu yakaladı.

Diş takmayı da kurtarmadı

Öte yandan, polis ekipleri karantina bölgesinden izinsiz çıkan 44 yaşındaki Ali Ö. ile yeğeni 16 yaşındaki A.Ö.’ye de 3 bin 150 TL cezai harekât uyguladı. Ağzından çıkardığı diş takmasını gösteren Ali Ö., “Sağlık Kurumuna gideceğim dişimdeki takma kırıldı” dese de cezayı yedi.

Sıradaki Haber :  Ankara-Konya seferini yapan YHT Konya’ya ulaştı

İsa Akar – Burak Yalman

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu