Gündem

Karantinadaki vatandaşlardan devlete teşekkür mesajı

Almanya’da Türkiye’ye gelen 355 Türk yurttaşı Kredi ve Yurtlar Müesseseyi’na bağlı talebe yurtlarındaki 14 günlük karantina süreci devam ediyor. Dalaman Havaalanı’na indikten sonra Muğla’ya getirilen yurttaşlar, 12 günlük karantina sürecini tamamlarken, bu süreçte başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanlığı, Kızılay ve Muğla Kredi ve Yurtlar Müesseseyi yetkililerine teşekkür etti.

İstanbul Teknik Üniversitesinde Araştırma Misyonlusu olarak çalışan ve Almanya’ya tez çalışması için giden yurttaş, “Hekime tez çalışması kapsamında eşim ve çocuğum ile beraber Almanya’da bulunuyordum. Covid-19 pandemi nedeniyle Almanya’dan Türkiye’ye getirilen yurttaşlar arasındayım. Şu anda KYK’ya bağlı Muğla erkek talebe yurdunda davetli ediliyoruz.

Karantina sürecimizin sonuna kazançken teşekkür etmem gereken müessese ve kuruluşlar var. Başta Muğla erkek talebe yurduna pak bir oda sağladıkları ve itinayla her isteğimizi yerine getirdikleri için teşekkür ediyorum. Bu süreç boşunca üç öğün sıhhatli lezzetli yemekler sunan, 3 yaşındaki çocuğumun yemeği için evham dinlemeden karantina süreci yaşatan Türk Kızılay’ına ve çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Bizim Almanya’dan Türkiye’ye getirilmemizde katkısı olan Cumhurbaşkanımız, Sıhhat Bakanımız, İçişleri Bakanımız ve katkısı olan herkese çok teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız. Size minnettarız. Çok teşekkürler” dedi.

Almanya’da Erasmus talebesi olduğunu belirten bir talebe ise, “Burada herkesi tek tek ayrı odalara aldılar. Her odada bir bireyin lüzumu olabilecek her şey mevcuttu. Başka Bir Deyişle bizim rahat etmemiz için her şey düşünülmüş. Üç öğün yemek çorbasından, ana yemeğine ve tatlısına kadar her şey var. Her sabah sıhhat hakimiyetlerimiz var. Sıhhat çalışanlarımız ateşimizi ölçüyor ve bir şikayetimiz olup olmadığını soruyor. Bize bu konforu sağlayan, yemekleri saati saatine ve en hoş bir biçimde sunan başta Devletimiz, Kızılay ve Muğla KYK erkek talebe yurduna çok teşekkür ederim” dedi.

Sıradaki Haber :  Meteoroloji uyardı, kapalı otoparklarda yoğunluk oluştu

Kızılay’a teşekkür eden anne oğlu, yemeklerin çok iyi olduğunu söylediler.

Bekir Tosun
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu