Dünya

Karantinadan çıkan küçük Şura babasına koştu

Almanya ve Rusya’dan devletin olanaklarıyla 25 Nisan’da Adana’ya getirilen 363 birey, Mahmut Sami Ramazanoğlu Kız Talebe Yurdu’ndaki 14 günlük karantina zamanlarını bitirdi. Sabahın erken saatlerinde yurdun önüne gelen otobüslere binen yurttaşlar, memleketlerine gitmek üzere şehirden dağıldı. Bazı bireyler ise isimlerine tertip edilen seyahat izin dokümanları sayesinde kendilerini almaya gelen aileleriyle beraber özel taşıtlarla gitti.

Rusya’dan annesiyle beraber gelen ve 14 gündür karantinada kalan 4 yaşındaki Şura Zülfikar, babası Kemal Zülfikar’ı yurdun önünde görünce koşarak boynuna sarıldı. Babasının yanından biran olsun bölemeyen minik kız büyük keyif yaşadı. Baba Kemal Zülfikar kızını 2,5 aydır görmediğini ve çok özlediğini söyledi.
Ailelerine kavuşmak için giden bireylerin neşeli ve coşkulu oldukları görülürken bazı yurttaşlar, yurtta hala karantinada yakalanan yurttaşlara el salladı. Polis ekipleri de yurt ve etrafında geniş güvenlik ehemmiyeti aldı. Ayrıca yurttan dağılan yurttaşlara Orman Genel Müdürlüğü misyonluları tarafından çam fidanı armağan edildi.

“Çok hoşnut kaldık burada”

Almanya’dan gelen yurttaşlardan Aylin Aydemir, 14 günlük karantina zamanının ardından yurttan ufaladığını belirterek, “İzmir’e gideceğim şimdi. Sarih havaya çıkmanın sevincini çıkartacağım allahın izniyle. Çok hoşnut kaldık burada. Hiçbir beceriksizimiz olmadı. Sağ olsun tam çalışan dostlar çok alakalı ve çok güler suratlılardı. İçimizi bu mevzuda çok hafiflettiler” diye konuştu.

Almanya’dan gelen Bahset Öztürk de yurtları hoşlandığını belirterek, “Çok süperdi yurtlar. Allah devletimizden bin kere razı olsun. Ben umduğumun aşırısını buldum iyi ki de buradayız. Şimdi Kahramanmaraş’a gideceğim. 2 hafta bizi hoşça ağırladılar” ifadelerini kullandı.

Umutcan İşledici – Elif Ayşenur Bay

Sıradaki Haber :  Laura Kasırgası ABD'de petrol üretimini vurdu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu