Gündem

Kars’ta koronavirüs vaka sayısında artış

Kars’ta korona virüs hadise rakamında çoğalışa şehirde yapılan bir nişan töreni neden oldu. Korona virüs kuşkusuyla sağlık kurumulara sevk edilenlerden 56’sı konutlarında, 53’ü ise karantina yurdunda himaye altında yakalanıyor. Şehirde özellikle bazı yurttaşların maske kullanmaması ise dikkat sürüklüyor.

Kars Valisi Türker Öksüz’ün Şehir Pandemi Heyet Toplantısı’nda son 10 günde hadise rakamında çoğalış olduğunu belirtmesi üzerine sokak ve caddelerde önlemler artırıldı. Polis ekipleri kesintisiz yurttaşları sosyal mesafeye uymaları mevzusunda uyarıyor.

Şehirde korona virüs hadiselerinde çoğalışın en ehemmiyetli etmeni yurttaşların kaidelere uymamasına bağlandı. Hiçbir işi olmadığı halde gezmek için sokak ve caddelere çoğunluğu maskesiz olarak çıkan yurttaşlar hadise rakamının çoğalmasına sanki davetiye çıkarıyor. Özellikle Faikbey Sokağı ile Kazım Karabekir Paşa Sokağı’nde güvenlik tedbirlerinin yoğun olduğunu gören yurttaşlar ara sokak ve caddelere yoğun bir biçimde çıkıyor. Yoğunluğun yaşandığı arka sokaklar da korona virüs temkinlerine yatmaması da hadise rakamın çoğalmasına neden oluyor

Işık Çapanoğlu

Sıradaki Haber :  Eski Sağlık Bakanı Demircan karantinada

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu