Gündem

Kızılırmak üzerine kurulacak Millet Bahçesi gün sayıyor

Hem Kırıkkale’nin hem de etraf şehirlerin sosyal hayatına değişik bir ebat kazandıracak Ulus Bahçesinin ihaleye çıkış tarihi müjdesini Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Hürmetli verdi. Kırıkkale Celal Bayar Parkına entegre edilmesi için TOKİ Başkanlığınca Kırıkkale Ulus Bahçesi ve Ulus Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları ile Altyapı ve Etraf Tertip Etmesi ismi altında ihalenin 13 Mayıs 2020 tarihinde yapılacağını söyleyen Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Hürmetli, projenin şehre hayırlı kaderli olmasını diledi. Ulus Bahçesinin yapılacağı Celal Bayar Parkında analizlerde bulunan Başkan Hürmetli, projenin bitirilmesiyle Kırıkkale’de birey başı yeşil alanın kat ve kat çoğalacağını vurguladı.

“Her yaş grubuna hitap edecek”
Ulus Bahçesinin içerisinde, ulus kahvesi, kafeterya, lokanta, misafir konutu, amfi tiyatro, izci kampı, mesire alanı, çim etkinlik alanları, bisiklet parkuru, koşu parkuru, yürüyüş yolları bulunacağını söyleyen Başkan Hürmetli sporseverlerin de unutulmadığını belirtti. Başkan Hürmetli, projede 2 tenis kortu, 4 basketbol sahası, 650 metrekare sarih hava egzersiz alanı ile çocuklar için 2 bin 600 metrekare çocuk reyin alanının bulunacağını belirtti. Bu alanlar ile başlı başına alaka odağı olacağını söyleyen Başkan Hürmetli, Ulus Bahçesine ek olarak yapmayı tasarladıkları serüven parkı, aquapark, ata sporları merkezi gibi alanlarla, Kırıkkale’nin İç Anadolu’nun cazibe merkezi olacağına inandıklarının altını çizdi.

“Kızılırmak’a değer verecek”
Türkiye’deki öbür Ulus Bahçelerinden değişik olarak Kızılırmak üzerine kurulacak Ulus Bahçesinin 7’den 70’e her yaş gurubuna hitap edeceğini söyleyen Hürmetli, “Ulus Bahçesine gelen herkes kendi alaka alanı ile alakalı bir etkinlik kesinlikle bulacak. Çocuklarımız tabiatla iç içe hazırlanan reyin alanlarında, bisiklet yollarında gönüllerince eğelenecekler. Kızılırmak üzerine kurulacak Ulus Bahçesi, Kızılırmak’ın hoşluğunun yanı gizeme yeşil ile iç içe olacak olmasından dolayı buraya gelen hemşehrilerimiz gönüllerince eğlenecekler” dedi.

Sıradaki Haber :  AK Partili Arslan: "Türkiye olarak bu süreçte daha güçlü bir üretim üssü haline dönüşebiliriz”

“Kent ekonomisine katkı sağlayacak”
Kırıkkale’nin sosyal hayatına değişik bir ebat kazandıracağına inandıkları Ulus Bahçesinin, kente günübirlik turist sürükleyeceğine bunun da kent ekonomisine katkı sağlayacağını belirten Hürmetli “Gerek Kırıkkaleli hemşehrilerimizin gerekse yanı başımızdaki Ankara gibi büyük bir metropolde yaşayan, kent temposundan uzaklaşmak isteyen ailelerin, dost topluluklarının beraber zaman geçirmek isteyenlerin önereceği bir yer olacak. Bir tarafta Kızılırmak, öbür tarafta yeşilin her tonu, bol oksijenli civar Kırıkkale’ye yeni bir renk katacak” ifadelerini kullandı.

Kırıkkale’yi heyecanlandıran projenin ayrıntıları
Ulus Bahçesi 3 kısımdan oluşacak ve her kısmın kendi içinde ayrı ayrı işlevleri bulunacak. İlk bölge ve Celal Bayar Parkında gezi ve piknik alanları, yürüyüş ve bisiklet parkurları, permakültür alanı, mini hayvanat bahçesi, nebat şov alanı, çim etkinlik alanları ve alanlar, izci kampı, ulus kahvesi, başkanlık misafir konutu, sanat konutu, çocuk reyin alanları, spor alanları, yönetimsel binalar, mescit, lokanta yer alacak. İkinci bölgede de daha evvel lunaparkın olduğu alan ayrı ayrı giriş-çıkış ve oto park alanının yanı gizeme buraya pazar alanı ve spor kuruluşları inşa edilebilecek. Mesire alanlarının bulunacağı üçüncü bölgeye ise Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Hürmetli, Ulus Bahçesinin albenisini artırabilmek için ata sporları merkezi, su parkı ve serüven parkı yapmayı tasarlıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu