Gündem

KKTC’de korona virüs tedbirleri kademeli olarak kaldırılıyor

Korona virüs salgını devam ederken, bir hayli ülke kademeli olarak olağanlaşma adımları atıyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde KKTC korona virüs salgınına karşı alınan temkinler 52 gün sonra kademeli olarak kaldırılmaya başlarken, mektepler, lokantalar ve bazı devlet müesseseleri kapalı kalmaya devam edecek. KKTC Bakanlar Heyeti, tarafından sabah saat 06.00’dan itibaren şehirlerarası seyahat yasağının kaldırılmasına karar verilirken, Pazar günleri ise kısmi caddeye çıkma yasağının devam etmesi kararlaştırıldı. Heyet, ayrıca gece 21.00 ile 06:00 saatleri arasında uygulanan bütün caddeye çıkma yasağının ise 15 Mayıs tarihine kadar devam edeceğini sarihlerken, caddede maske takma lüzumluluğu getirildiğini aktardı.

KKTC Sağlık Bakanlığı, tarafından yapılan söylemede şirketlerin çalışanlarına zorunlu testleri yaptırması şartı ile lokanta, kafe ve büfelerin 11 Mayıs tarihinden itibaren koli servis hizmeti başlatılabileceğini aktardı.
KKTC’de bir hayli esnaf yasakların kalkmasının ardından işyerlerine kavuşurken, bazı esnafların ise alınan temkinlere uymadığı görüldü.

Emir Abdurrahman Bulut
 

Sıradaki Haber :  Yıldırım istekli, ibre Şentop'tan yana

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu