Gündem

KKTC’den Muş’a getirilen vatandaşlar yurda yerleştirildi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın koordinasyonunda İçişleri, Dışişleri, Sıhhat, Ulaştırma ve Altyapılar bakanlıklarınca yürütülen karşılıklı alıştırma sonucunda KKTC’deki Türk vatandaşları uçakla Muş’a getirildi. Muş Alparslan Havalimanı’na getirilen vatandaşlar, burada başlangıçta sağlık durumu kontrolünden geçirilip, valizlerinin dezenfekte edilmesinin ardındaki polis ve jandarma eşliğinde otobüslerle Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait Müştakbaba Öğrenci Yurdu’na getirildi. Yurt bahçesinde karanfillerle karşılanan vatandaşlar, burada kurulan stantta kayıt işlemleri yapıldıktan daha sonra odalarına yerleştirildi. KKTC’den gelen vatandaşları tedarik eden AFAD İl Müdürü Veysi Birli, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler, İl Merkez Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Pak, İl Güvenlik Müdür Yardımcısı Erol Çengelçik, havalimanı ve yurttaki organizasyonları sağladı.
Muş’ta 14 gün gözlem aşağıda tutulacak vatandaşların ihtiyaçları Muş Valiliği, İl Sağlık Durumu Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü, AFAD ve Kızılay tarafından karşılanacak.

Uğur Yüce

Sıradaki Haber :  Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz: “Tezahüratsız maç olmayacağı için maske kuralına uyulmayabilir, bu büyük risk”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu