Gündem

Koca mahallenin borcu hayırsever tarafından ödendi

Ünye İpekyolu Semti Lale Sokak’ta bulunan bakkala geçen Perşembe akşamı gelen bir şahıs bakkal sahibi İrfan Dedeoğlu’na veresiye defterinde semtin borcunu sorarak içeri girdi. Yardımsever yurttaşın aniden içeri girmesiyle afallamışlığını saklayamayan Dedeoğlu, veresiye borç defterindeki takribî 6 bin 500 liralık borcu yardımsever yurttaşa söylemesinin ardından yardımsever yurttaş borcun hepsini ödeyerek tam semtliyi neşelendirdi.

“Veresiye defterini aldı ve gitti”

Yaşanılanları anlatan mahalle bakkalı İrfan Dedeoğlu, “Geçtiğimiz Perşembe akşamı saat 17.00 sıralarında beyaz otomobille bakkala bir şahıs geldi. Ben ilk girerken sıradan bir alıcı gibi varsaydım. Selam vererek içeri girdi ve ‘ben semtin borçlarını ödemek istiyorum’ dedi. Benden veresiye defterini isteyerek borç meblağlarını sordu. Defterdeki ölçüyü söyledim ve cebinden çıkardığı paranın hepsiyle veresiye defterindeki tam borçları ödemesinin ardından defteri alarak çıktı. 40 yaşları ortamında ve semtimizde ilk kez gördüğüm bir insandı” dedi.

“Borcunun ödendiğini dinleyen çığlık attı”

Veresiye borç defterinin ödenmesinin ardından semtliye tek tek telefon açarak borçlarının ödendiğini söyleyen Dedeoğlu, ”Yurttaş parayı ödedikten sonra borcu olan alıcılarımı aradım. Bir şahsın gelerek veresiye defteri içerisindeki tam borçları ödediğini söylediğimde çığlık atarak coşan alıcılarım oldu. Bu Ramazan ayında virüs vakasının olmasından dolayı zati insanlarımız çok külfetli günler yaşıyor. Natürel, telefonla aradığım alıcılarımdan kimileri bu vakaya da inanmayarak koşarak bakkala geldiler. Zati yurttaş o an geldiğinde bende heyecanlandığım için ne geldiği taşıtın plakasına bakabildim nede adını alabildim” diye konuştu.
Veresiye borcunun ödenmesinin ardından Dedeoğlu yardımseverlere seslenerek bu gibi tavırların öbür iş adamlarına da misal olabileceğini ifade etti.

Hamza Alp
 

Sıradaki Haber :  Pandemi dolayısıyla tüketimi artan Taşköprü sarımsağı, hırsızların hedefinde

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu