Gündem

Kolombiya’da Kovid-19 salgını ile mücadeleye destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA, Kolombiya’nın başşehri ve Kovid-19 salgınının merkezi olan Bogota kenti ve Cundinamarca Departmanında salgından etkilenenlere yiyecek, paklik mahsulleri ve hijyen kolileri dağıttı. Kolombiya ordusunun sosyal işlerden mesul üniteyi CAAİD işbirliğinde asıllaşan dağıtımı, Cundinamarca Departmanındaki Choach, Ubaque, Fmeque şehirleri ile Bogota’nın Kennedy ilçelerine reelleştirildi. 500 adet esas yiyecek ve paklik mahsullerinden oluşan koliler, salgının tesiriyle yevmiye hasılatlarından olan ailelere, geri dönüştürülebilen atıkları toplayan cadde çalışanlarına, huzur evinde bakıma fakir yaşlılara ve Venezuelalı muhacirlere eriştirildi.

Kolombiya’dan temin edilen 500 koruma ve hijyen kiti N95 surat maskeleri, antibakteriyel jel, eldiven ise ülke genelinde lüzum sahibi ailelere destekleri eriştiren asker, polis ve salgınla gayrette ön safta yer alan sıhhat personeline dağıtıldı.

Takribî 2 aydır Kolombiya’da uygulanan caddeye çıkma yasağı sebebiyle günlük ekonomik faaliyetlerini asıllaştıramayıp işsiz kalanlardan biri olan Gloria Monsalve, aldığı destekten dolayı memnuniyetini: “Türkiye ulusuna ve Türk Hükümetine çok minnettarım, bugünlerde aldığımız takviye ve desteklerle geçinmeye çalışıyorum” laflarıyla ifade etti.

TİKA tarafından hakikatleştirilen desteklerle alakalı olarak söyleme yapan CAAİD yetkilisi José Cabra, Türkiye’nin beynelmilel dayanışmasının ehemmiyetine değinerek, “Milli Ordu, aileler, sıhhat personeli ve CAAİD personeli ismine TİKA’ya teşekkür ediyoruz. Beşeri dayanağınızla, bu salgının Kolombiya’da oluşturduğu tesirlerin rahatlatılmasına katkıda bulundunuz. Böylece beraber hareket ettiğimizde daha eforlu olduğumuzu anladık” dedi.

Neşra Durmaz
 

Sıradaki Haber :  Almanya, AB dışındaki ülkelere seyahat uyarısını 31 Ağustos'a kadar uzatmayı planlıyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu