Gündem

Korona döneminde kuruyemişe talep arttı

Salgının dağılmaması için alınan temkinlerin içinde konuttan çıkma yasağı ve konuttan çalışma gibi önlemlerle beraber kendisini fertsel karantinaya alan yurttaşlar sıhhatli atıştırmalık olan kuruyemişe yöneldi. Konutta geçirilen müddet içerisinde televizyon izlerken ya da oyunlar oynarken en çok seçim edilen aperatif olarak kuruyemiş çeşitleri seçim edilirken aynı zamanda tok yakalayan şeker içeriği düşük, protein içeriği yüksek atıştırmalıklar uzun müddet tok kalmayı da sağlıyor.

Meyvelerin en saf halinin kuruyemiş olduğunu belirten Ufresh yetkilileri, meyve ve çekirdeklerinin gün ışığı altında kurutulması veya kavrulması suretiyle üretilen kuruyemişlerin aynı zamanda sıhhat ambarı olduğunu söyledi.

Öbür bir deyişle, kuruyemişlerin meyvelerin lezzetlerini ve tüm yararlarını içlerinde barındırmaya devam ettiğini belirten Ufresh yetkilileri, “Böyle sıhhatli ve besleyici besin son günlerde tüketimi oldukça arkasıydı. Ramazan ayı başlarında kumpaslı olarak kuruyemiş atıştırmalıklarının tüketimi çoğalmaktadır fakat bu yıl korona virüsü müddetince konutta olduğumuz müddet çoğalmasıyla ve insanların sıhhatli tüketime verdiği ehemmiyet ile beraber hareketsiz geçirdiğimiz konut içi yaşantımızda uzun müddet tok yakalayan atıştırmalıkları seçim etmektedir. Kuruyemiş bedenimiz için sıhhatli atıştırmalık alternatifleridir. Yağ oranları yüksek olsa da kapsadıkları yağlar genellikle sıhhatli yağlardır. Ayrıca kapsadığı protein ve lif kaynağı sayesinde bir hayli hastalığa karşı kalkan oluşturuyor. Bu süreçte en çok seçim edilen atıştırmalıklar ise fındık, badem, kaju, antep fıstığı ve ceviz içi mahsulleri oldu” dedi.

İbrahim Kılınç
 

Sıradaki Haber :  Ailesini rehin alan adamı polis etkisiz hale getirdi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu