Gündem

Korona manisiyle sahura kaldırıyor: ‘Bırakıp git Türkiye’yi, vicdansız korona’

Ramazan ayının renkli görüntülerinden olan davulcular, sahur müddetinde yaptıkları mesailerine devam ediyor. Bu sene kapı kapı gezip bahşiş toplayamayacak olan Ramazan davulcuları hislerini manilerine yansıtıyor.

Dededen kalma bir ananeyi devam ettiren Oktay Gümüştaş, her gün caddeleri korona virüsüne yazdığı manisi ile geziyor. 23 yaşındaki Ramazan davulcusu “Vazgeçip git Türkiye’yi, vicdansız korona” diye haykırarak yurttaşı sahura kaldırıyor. Maske takmayı da önemsememe etmeyen Gümüştaş, mehter ekibinden kalma elbiseleri ile Çiftlik Mahallesi’nde nostalji rüzgarı estiriyor.

Oktay Gümüştaş, “Bu iş dedemden babama ondan da bana kaldı. Ufaklıktan beri babamın peşinde bu işi yaptığını gördüm. 10 yıldır da bu işi yalnız devam ettirmeye çalışıyorum. Milletimizi sahura kaldırıyorum. Daha evvel mehteran ekibinde misyon yaptığım için o elbiseleri giyiyorum. Mehteran elbiseleri de vazifeme bir nostalji ve sevinç katıyor. Her caddede bildiğimiz Ramazan davulu manileri okuyorduk. Bende bir şarkıya korona virüsü için bir mani ilave ettim onu okuyarak geziyorum. İnsanlara koronayı unutturmuyorum” dedi.

Ünsal Karka
 

Sıradaki Haber :  Elektrikli bisiklet ve elektrikli scooter yönetmeliği ortak akılla oluşturulacak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu