Gündem

Korona virüs bu ilçeye uğramadı

Dünya Sağlık Teşkilatı tarafından pandemi olarak bülten edilen ve tüm dünyaya dağılan korona virüsün bugüne kadar Tokat’ın Başçiftlik ilçesinde görülmediği söylendi.

Başçiftlik Belediye Başkanı Murat Tunçel, 8 bin 323 popülasyonlu ilçede ilk günden itibaren korona virüs önlemlerinin harfiyen uygulandığını söyledi. İlçede yaşayan yurttaşların yaşının genel olarak 65 yaş üstü olduğuna dikkat sürükleyen Başkan Tunçel, “Korona virüsün Dünyaya ve ülkemize dağılmasından sonra benim en büyük fobim popülasyonunun 65 yaş ortalamasının üzerinde olması idi. Bu nedeniyle virüsün bulaşmasıyla çok ağır kıymetler ödeyeceğimizi düşünüyorduk. Rabbime hamdolsunsun ki ilçemizde bugüne kadar hiçbir olayımız olmadı. Allahın İzniyle bugünden sonra da olmaz” dedi.

İlçeye gelenler konutlarında karantina da yakalandı

Başkan Tunçel, ilçe popülasyonunun büyük bir kısmının İstanbul’da yaşadığına dikkat sürükleyerek, “İlçemize dışarıdan gelen olan hemşehrilerimize 14 günlük karantina uygulaması yaptık. Hükümetimizin aldığı kararları harfiyen uyguladık. 65 yaş üstü yurttaşlarımızın caddeye çıkmamalarını sağlayarak tüm lüzumlarını karşıladık. İlk günden itibaren 5 bin adet maske, 100 paket besin, 2 bin adet eldiven, 10 bin litre dezenfektan kullandık. Allahın İzniyle budan sonra aynı önlemleri alarak korona virüs ilçemize bulaşmadan ülkemizi ve dünyayı terk etmesini diliyorum” diye konuştu.

Nurhan İçmez
 

Sıradaki Haber :  Haseke’de terör örgütü PKK/YPG’ye ait silah deposunda art arda patlama

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu