Gündem

Korona virüs çıkan site karantinaya alındı

Karabük merkez Beşbinevler Mahallesi 2. Sokak’de bulunan 66 TOKİ Konutlarında ansızın pozitif korona virüs (Covid19) vakasına rastlandı. Salgının yayılmaması için Karabük İl Hıfzısıhha Kurulu kararıyla sitede 14 günlük karantina kullanım kararı alındı. Siteye giriş ve çıkışlar yasaklanırken, Karabük İl Güvenlik Müdürlüğü tarafından site etrafına şerit çekilerek tedbir alındı. Karabük İl Güvenlik Müdürü Sırrı Tuğ da durum yerine gelerek çalışmaları denetledi. İl Afiyet Müdürlüğü ekipleri tarafından sitede oturan herkese test yapıldı.

Sitede annesinin oturduğunu ve yanına geldiğini söyleyen bir bayan, polis ekipleri kadar içeri girmesi durumunda 14 gün çıkamayacağı konusuna uyarıldıktan sonra içeri girebildi.

Karabük Valiliğinden yapılan açıklamada, “İlimiz merkez Beşbinevler 2. Cadde TOKİ Konutlarında ansızın artı Covid-19 fazla vakanın saptama edilmesi sebebiyle temaslıların hastalığı dağılma potansiyelinin yüksek olmasından nedeniyle Covid-19 enfeksiyonunun yayılmasının engellenmesi ve toplum sağlığının korunması amacı ile adı geçen TOKİ Konutlarının 12.042020 tarih ve saat 18.00’dan itibaren 26.04.2020 tarih ve saat 24.00’a kadar 14 gün vakit ile karantina altına alınmasına, alınan bu kararlara uymayanlara 1593 sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanununun 282. maddesi gereği ve 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. maddesi uyarınca yönetimsel para cezası ve konusu kabahat teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Suç Oluşturan Kanununun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin uygulanmasına karar verilmiştir” denildi.

Ersin Turan
 

Sıradaki Haber :  İçişleri Bakanı Soylu, sağlık durumu hakkında bilgi verdi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu