Dünya

Korona virüs gençleri de tehdit ediyor

Çin’de ortaya çıktığı günden bu yana dünya genelinde 290 bini aşkın vefata neden olan korona virüs, bu kere Japonya’da genç bir sporcuyu yaşamdan aldı.

28 yaşındaki profesyonel sumo pehlivanı Kiyotaka Suetake korona virüsün neden olduğu çoklu uzuv yetmezliği sebebiyle yaşamını kaybetti. Japonya Sumo Derneği’nden yapılan söylemede “Shobushi” ismiyle yarışmalara katılan sporcunun ateş, bitkinlik ve soluk darlığı şikayetleri ile 8 Nisan’da Tokyo’daki bir sağlık kurumuna kaldırıldığı belirtildi. 10 Nisan’da test neticeyi pozitif çıkan sporcunun rehabilitasyonuna 19 Nisan’dan bu yana yoğun bakım biriminde devam edildiği söylendi.

20’li yaşlarda ilk vefat

Genç adın Japonya’daki profesyonel sumo liginden yaşamını kaybeden ilk sporcu olduğu belirtilirken, ayrıca ülke genelinde korona virüsten can veren 20’li yaşlardaki ilk hastalandığı söylendi. Genellikle yaşlıları ve kronik hastalığı bulunanları ciddi biçimde etkilediği öğrenilen virüsün genç sporcunun vefatına neden olması Japonya kamuoyunda afallamışlığa neden oldu.

Burak Ersoy
 

Sıradaki Haber :  Pakistan’da mermer madeni çöktü: 11 ölü, 5 yaralı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu