Gündem

Korona virüs uyarı tabelası dikkate alınmayınca köyü römorkla kapadı

Delice ilçesine 13 kilometre uzaklıkta yer alan ve 150 kişinin yaşadığı Küçükafşar köyü sakinleri, korona virüs (Covid-19) önlemleri zarfında kendini izole etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın uyarılarını dikkat alan bayan köy muhtarı Suna Yalçın, virüsün ortaya çıktığı ilk günlerde girişe ‘Köyümüze Korona virüs nedeni ile dağıtıcı, hurdacı, dilenci giremez’ tabelası taktırdı. 

Salgının ilerlemesi ve yazının dikkate alınmaması ardından köy muhtarı Yalçın, 13 Nisan Pazartesi günü itibari ile girişi römorklarla kapadı. Her hanenin ihtiyacını listeleyen ve gideren köy muhtarı Yalçın, büyük kasaba dışından gelenlere de 14 gün evlerinden çıkmamaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

“Günde üç kez anons ederek evden çıkmamalarını sağlıyorum”

Köydeki bütün herkesi günde 3 defa uyardığını anlatan muhtar Suna Yalçın, komşu köylerinin karantina aşağıda olduğunu hatırlattı. Muhtar Yalçın, “Cumhurbaşkanımızın ve Sağlık Bakanımızın çabalarıyla valimizin, kaymakamımızın onların desteklerini çabalarını gördükçe bende bence köy halkını yalıtmak zorunda kaldım. Tüm yaşlılarımıza günde üç kere anons ederek onların evden çıkmamalarını sağlıyorum. Kendim kapı kapı dolaşarak onların ihtiyaçlarını karşıladım. İstanbul’dan ve Ankara’dan gelen arkadaşlarımız olduğundan nedeniyle evden onları 14 gün dışarı çıkarmadım izole ettirdik. Yakın köyümüz Büyükavşar’da hastalarımız var Allah’tan onlara şifa diliyorum. Ben de ona göre bence tedbir alma amacındayım” dedi.

“Tabelayı gören olmadı, römorkla kapadım” 

Köydeki tedbirlerden de bahseden Yalçın, “Giriş çıkışları biraz kestim. Ahali haklı olarak 1.5-2 aydır içerideler. İster istemez bunalıp dışarı gitmek istiyorlar kendi özel arabaları ile. Bunu engellemeye çalıştım. Dıştan gelen arkadaşlarımızı örneğin hurdacı, hırdavatçılar gibi seyyar satıcıları durdurmak amaçlı tabela yaptırdım. Tabelayı pek gören olmadı, ben de römorklar ile kapatmak zorunda kaldım” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber :  İzmir Valisi Köşger: 'Yıkılan binalar olduğu ihbarı var'

“Köyümüzde muhakkak karantina ve hastamız değil” 

Köyde olumsuz bir durumla karşılaşılmadığını ve vatandaşların kendi tedbirlerini almaya devam etmeleri gerektiğini vurgulayan Suna Yalçın şunları dile getirdi: 

“Köyümüzde kuşkusuz karantina ve hastamız değil. Ben bunu özellikle virüsün girmemesi için köy komşularımın köy komşularımın canlarını tehlikeye atmamaları için tedbir aldım. Herkese çok teşekkür ederim gerektiği gibi yapıyorlar. Cümbür Cemaat telefon ile beni arayıp ‘bizim şu ihtiyacımız var muhtarım’ diyorlar. Ben de onları karşılıyorum. Ben onların yerine göre hem kızları ayrıca çocukları hem de muhtarları oldum. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum.”

Kadir Arslan – Emre Acar – Hasan Ay

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu