Gündem

Korona virüse yakalanan 74 yaşındaki hasta, 11 gün sonra taburcu oldu

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkmasının arkasında Dünya genelinde etkin olan Korona virüs (COVİD-19) Pandemisi’ne yakalanarak hastanelerde tedavi gören vatandaşlar virüsü yenerek taburcu olmaya devam ediyor. Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Muncurlu Pandemi İzolasyon Merkezi’nde çare görebilen 74 yaşındaki Bayram Kısakol’da taburcu edilen hastalar aralarında yer aldı. 11 gün önce yaptırdığı testi fazla meydana çıkan ve hastanede çare altına alınan Kısakol, bugün alkışlarla evine gönderildi.

Taburcu olan Bayram Kısakol, hastaneye yattıktan sonra sıhhat çalışanlarının destekleri ile taburcu olduğunu dile getirdi. Kısakol, ”Çok iyiyim. Allah razı olsun doktorlarımızdan. Sıkıntım değil. Bana burada mükemmel baktılar. Grip vardı bende geldim baktılar virüs çıktı. Ankara’ya tahlillerim gitti ve negatif çıktı. Allah’a şükür fazla iyiyim. Allah kimseye devletimize doktorlarımıza zeval vermesin. Bunu bilen bilir bilmeyen bilmez” dedi.

Yoğun bakımda çare görebilen hasta entübe olmadan servise alındı
Düzce Kamu Hastaneleri Birliği Başkan Yardımcısı Dr. Elif Yılmaz, ”Hastamız 74 yaşında bütün sıkıntıları geçti. Hastane’de davetli ediyorduk. Rahatsızlık bulguları düzeldi. Evine gönderiyoruz. İleri yaşta da hastalarımızın iyileştiğini görüyoruz. İyi bir tedavi yöntemi yaptığımızı görüyoruz. Bugün takriben 10 hastamızı taburcu ediyoruz. Hastane süreçleri bitti. Evlerindeki tedavileri devam edecek. Bir başka iyi bir durum daha var. Yoğun bakımda yatan bir hastamız, entübe olmadan sıradan servise aldık. O açıdan da umutlu olabileceğimiz şeyler oluyor. Düzce iyiye gidiyor” biçiminde konuştu.

Yetkililerden alınan bilgilere göre 74 yaşındaki İbrahim Kısakol’un yanı sıra il genelinde 10 hasta daha taburcu edildi.

Enes Bektaş – Ali Yıldız

Sıradaki Haber :  İDDEF, Türkiye ve 33 ülkedeki yardım faaliyetlerine aralıksız devam ediyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu