Gündem

Korona virüsü yenen erkek hemşire hastalara umut oldu

Yüreğir Devlet Hastanesi’nde hemşire olarak görev yapan Hür Daş’a (25) kararsızlık üzerine virüs testi yapıldı.
Deneme sonucunun pozitif çıkması üstüne Daş, hastanede 5 gün tedavi fark etti. Daş’a daha sonra yapılan deneme ise olumsuz netice verdi. 14 gün boyunca evinde karantinada kalan Daş, son testi de negatif çıkınca, görevine döndükten sonradan plazma bağışçısı olmaya karar verdi. Türk Kızılayı Orta Akdeniz Alan Kan Merkezi’ne gelen genç sağlıkçı, plazma bağışında bulundu.

“Hastanede uzanmak psikolojik olarak yıprattı”
Daş, İHA muhabirine yaptığı açıklamada kendisinde sorumluluk hissettiği için ‘immün plazma’ bağışçısı olduğunu söyleyerek, “Sağlık Durumu çalışanı olduğum için olayın farkında ve bilincindeyim. Bağış yapmak çok akılcı geliyor. Süreç benim için zor geçmedi. Yalnızca hastanede uzanmak psikolojik olarak birazcık beni yıprattı” diye konuştu.

“İnsanlar bilinçsizliklerinden kurtulmalı”
Kendisinin virüsten korunmak için tüm ekipmanı olduğu halde virüse yakalandığını gösteren Daş, “Korona virüs tedavisi için ivedi serviste çalışıyordum ve tam ekipmandık ancak gerçi virüs kaptım. Bir an önce o bilinçsizliklerinden kurtulup durumun ciddiyetinin farkına varmalılar. Çok mutluyum bağış için de” ifadelerini kullandı.

“Bilmediği kişilere şifa olacak”
Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ise Türkiye’nin bir imtihandan geçtiğini söyleyerek, “Bu süreçte herkese şifa diliyorum. İnsanlarımızın evde kalmasını ve uyarılara uymasını temenni ediyorum. Sağlık Durumu çalışanlarımızın hepsi kahraman ama Hür kardeşimiz ikinci kahraman çünkü plazma bağışlıyor. Kendisi bu hastalığa yakalanmış arkasına da tedavi olup 14 günlük karantina sürecini geçirmiş ve plazma bağışçısı olmak istemiş. Bugün de plazma bağışlayarak bilmediği ve tanımadığı birilerine şifa olacak” dedi.

“Adana’da sekizinci bağış”
Saygılı, Adana genelinde sekizinci ‘immün plazma’ bağışının yapıldığını vurgulayarak, şunları söyledi:
“Adana kan bağışında olduğu gibi plazma bağışında da sağduyu. O süreci geçirmiş ve sağlığına kavuşmuş her birey plazma bağışlıyor. Hür bey 2 kişiye umut olacak ve haftada 1 elde etmek üzere 3 kez toplamda plazma bağışında bulunabilir. Adana’da sekizinci bağış bu inşallah bu anlamda hastalığımızın düşmesini umut ediyorum. Korona virüsü atlatmış sağlıklı ve kan verebilir 18-60 yaşındaki kardeşlerimiz gelip bağışçı olmalılar.”

Sıradaki Haber :  Davraz’ın zirvesi beyaza büründü

Umutcan İşledici – Elif Ayşenur Bay

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu