Gündem

Korona’dan sonra böyle oldu dedelerin bayramlaşması

Covid-19 ile çaba kapsamında Arefe günü ve Ramazan Bayramı’nda 4 günlük caddeye çıkma kısıtlamasına gidildi. Bu kapsamda yaşlı yurttaşlar ilk kere seneler sonra yakınları ile görüşemedi. Gençler bayramın ilk günü bir birleriyle telefon ve internet üzerinden bayramlaşırken yaşlılar ise dün caddeye çıkma hürlüğü sayesinde birbirleriyle surat surata bayramlaşabildi. Ancak bir birlerine temas etmemesi gerektiğinin farkında olan yaşlılar bazen bu gidişatı unutarak ortaya tebessümdüren görüntülerin çıkmasına da neden oldu.

Torun dedesinin tutkusunu yerine getirdi

Bu anlardan biri de Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesinde yaşandı. Hacı Hasan Baş, 65 yaş üzeri caddeye çıkma hürü olduğu anda dostu Temel Kurt’u görmek istedi. Hazırlanıp dışarı çıktığı anda yağmurdan dolayı geri döndü. Torunu Osman Baş’ın, “Dede hayırdır nereden geliyorsun?” diye sorunca, “Oğlum Temel ağayı görmek istedim yağmurdan gidemedim” dedi. Torunu da hemen dedesini alıp arabasına bindirerek dostu Temel Kurt’a götürdü. Buluşma anında duygusal anlar yaşandı.

Dostunu görünce sarılmak istedi

Temel Kurt, dostunu görünce yerinden kalkıp sarılmak istedi ancak Hacı Hasan Baş sosyal mesafe kaidesini ve Kurt’un maskesiz olması sebebiyle buna izin vermedi. İki daha önceki dost sosyal mesafe kaidelerine uyarak bayramlaştı. Hem tebessümdüren hem ağlatan o anlar cep telefonu kameralarına yansıdı.

Ersen Minik
 

Sıradaki Haber :  Atlı polislerden maske ve sosyal mesafe uyarısı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu