Dünya

Koronavirüs korkusuyla bakımevindeki yaşlıları ölüme terk ettiler

Kanada’nın Quebec eyaletinin Montreal şehrinde bakımevinde çalışanlar, koronavirüs korkusuyla işi bırakıp yaşlıları ölüme terk etti. “Residence Herron” isimli bakımevindeki yaşlılar çalışanların iş bırakması sonrası bakımsız ve aç kaldı. Olayın ortaya çıkmasının arkasında kolaylık evine gelen ekipler, yaşlılara günlerce yemek verilmediğini, odalarının temizlenmediğini ve odalarda yoğun dışkı kokusu olduğunu belirtti. Bir Takım hastaların ise yataklarından düşüp kalkamadıkları için yerde yattığı görüldü. Bakımevinde çalışan sadece 2 hemşirenin kaldığı ve yaşlı yakınlarının koronavirüs sebebiyle bakımevini ziyaret etmelerinin engellendiği öğrenildi.

Tesiste 130 yaşlının kaldığı ve olayın arkasında tahliye edildikleri öğrenildi. Bakımevindeki 31 kişinin hayatını kaybettiği açıklanırken, hayatını kaybeden 5 kişide koronavirüs tespit edildiği bildirildi.

Quebec eyalet Başbakanı François Legault, yaşanan olayı büyük bir ihmalkârlık olarak nitelendirerek olayla ilgili soruşturma açıldığını söyledi.
Bakımevinin sahibinin uyuşturucu kaçakçılığı ve dolandırıcılıkla ilgili sabıkasının bulunduğu da ortaya çıktı.

Serkan Bayar
 

Sıradaki Haber :  Irak İnsan Hakları Komiserliğinden IKBY'de sükunet çağrısı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu