Gündem

Koronaya yakalanan genç kadının hastanede ’karantina odası’ şaşkınlığı

Yaklaşık 10 gündür şiddetli öksürük ve alev şikayeti sonrası gittiği özel bir hastanede kendisine zatürre teşhisi konulan Akdeniz Otizm Spor Kulübü Derneği Başkanı Demet Çileli Baz, evine geldikten daha sonra alev ve öksürüğü bitmiş arttı. Bunun üstüne Kepez Devlet Hastanesine giderek Covid-19 testi yapılan Baz’ın sonucu artı çıktı. Direk yatışı yapılan Baz’a sonra ağız ve burunda sürüntü testi yapıldı. Bu testin sonucuysa olumsuz çıktı. Akşam saatlerinde bir deneme daha yapılacak olan Baz, yaşadıklarını ve hastane ortamında ne koşullarda olduğunu sosyal medya hesabı üzerinden canlı olarak paylaştı.

Ciğerlerinde ileri derecede enfeksiyon saptandı

şimdi her şeyin yolunda olduğunu söyleyen Baz, yaşadıklarını şöyle anlattı: “10 gündür yoğun ateş ve öksürüğüm devam ediyordu. 184’ten Covid hattını arayarak durumu izah ettim. Sağ olsunlar takibe aldılar beni. Pazartesi günü özel bir hastaneye gittim. Benden 3 tüp kan alılar ve ilaçlı tomografi için yarına gün verdiler. Dün sabahtan gittim ve ciğerlerimde ileri derecede enfeksiyon saptandı. İlaçlarımı yazıp doktor eve yönlendirdi. Eve geldikten sonradan öksürüğüm şiddetlenerek arttı, ateşim tekrar yükseldi. Bu sonuçları hekim arkadaşlarıma yönlendirdim, kutup karantinaya alınmam gerektiğini söylediler. Süre kaybetmeden Kepez Devlet Hastanesine geldim, baştan damar yolu açıldı ve kan alındı. İlk testim artı çıktı. Yatış yapıldıktan birkaç saat sonradan ağız ve burundan sürüntü alındı. Azıcık önce hekim dost geldi onun sonucunun negatif çıktı. Ama 2 deneme yapılıyormuş, akşam 21.00 de bir deneme daha yapılacak. Öksürük haricen her şey yolunda. Kan değerlerim çok düşük seyrediyor.”

“5 yıldızlı otel gibi burası”

Hastanede kaldığı odadan da bahseden Baz, “Kaldığım odayı çok soranlar oldu. Kepez Devlet Hastanesindeyim. Tek kişilik odalarda kalıyoruz. Buzdolabımız, televizyonumuz, yatağımız, banyo ve duşumuz, internetimiz mevcut. Yani cana yakın söylüyorum 5 yıldızlı otel gibi burası. Dün karantinaya alındım fakat buna karantina denir mi bilmiyorum” dedi.

Sıradaki Haber :  Minik Miray'ın yürek burkan görüntüsünden eser kalmadı

“Sıhhat sistemi çöken birçok gelişmiş ülkeye Türkiye resmi olarak ders veriyor”

Afiyet çalışanlarının ilgi ve alakasının olduğunu açıklayan Baz, “İçeriden dıştan, dıştan içeriye telefonla arayabiliyoruz. Yarım saatte bir sağlık çalışanı dostlarımız geliyor. Ateş, kan basıncı ve nabzıma bakıyorlar. Gerçekten alaka ilgi dört mısra burada. Duşumuz, sıcak suyumuz var. Yüce Allah devletimize zeval vermesin. Dünyanın afiyet sektörünün çöktüğü birçok gelişmiş ülkelere, Türkiye Cumhuriyeti resmen bir ders veriyor. Öğlen yemeğimiz. Daha ne olsun gerçekte bilmiyorum” diye konuştu.
Baz, vatandaşlara bir uyarı da bulunarak, “Lütfen 14 kurala uyarak evlerinizde kalın. Allah’ın izniyle hepsini atlatacağız” dedi.

Suat Metin
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu