Gündem

Koronayı yenen hemşire: ‘En yakın zamanda görevimin başına dönmek istiyorum’

Giresun’da misyon yapan 39 yaşındaki hemşire Elif Kaşıkçı, bir vakit evvel yüksek ateş, halsizlik ve eklem sızıları şikayetiyle sağlık kurumuna müracaat etti. Korona virüsü testi pozitif çıkan hemşire, Medical Park Ordu Hastanesinde rehabilitasyona alındı. Takribî 20 gün süresince güçlü rehabilitasyonu bitirilen Kaşıkçı, beğeniler eşliğinde uğurlandı.
Medical Park Ordu Sağlık Kurumu Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Necla Hare Kurt, hastanın güçlü bir süreç geçirdiğini ancak takım olarak son basamağı kullanarak rehabilitasyon sürecini devam ettirdiklerini belirterek, “Başta uyguladığımız rehabilitasyon yeterli olmayınca bir sonraki basamağı kullandık. Konuttaki rehabilitasyonuna devam edecek. Çok ağır bulguları oldu, oksijenleri düştü. Tomografisinde ilerleme oldu, kandaki enfeksiyon ilerlerdi. Özellikle öksürük ve soluk darlığı ile çok uğraştık ama bugün çok şükür rehabilitasyon edebildik. Artık kan tablosu da banale döndü. Hastamızın şuurlu olması da bu savaşı atlatmasına destekçi oldu” diye konuştu.

“Süreç çok makûstu”

Sağlık personeli olduğu için kendisine virüsün çalıştığı sağlık kurumundan bulaştığını düşündüğünü belirten Elif Kaşıkçı, “Yaşadığım süreç çok makûstu. Güç günler geçirdim ama hekimlerim ve hemşire dostlarımızın sayesinde çok şükür bu süreci atlattım. Şu anda kendimi daha iyi seziyorum. 20 gündür sağlık kurumunda uyuyorum. Kendim de hemşire olduğum için sağlık kurumundan bulaştığını düşünüyorum. Ateş ve halsizlik şikayetleri ile başlamıştı” dedi.

“İşime geri dönmek istiyorum”

Bağış yapmayı düşündüğünü ancak doğum yaptığı için plazma veremediğini ifade eden Kaşıkçı, “Allahın İzniyle işime geri dönmek istiyorum. Şuanda Sağlık Bakanımızın da söylediği üzere süreç çok iyi gidiyor, allahın izniyle insanlar bu rahatlığa kendilerini alıştırmazlar ve boşluğa vazgeçmezler. Konutta kalın, konutta yaşam var diyorum” biçiminde konuştu.

Selim Kuşcu
 

Sıradaki Haber :  Alman mahkemesinden maske takma mecburiyetinin iptal talebine red

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu