Dünya

Kosova Cumhurbaşkanı, hükümeti kurmakla görevlendirilen ismi açıkladı

Kosova’da 25 Mart’ta güven oylaması neticeyi düşürülen hükümetin ardından bugün Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, tarafından yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen bireyin adı söylendi.

Cumhurbaşkanı, Kosova Demokratik Birliği LDK Başbakan adayı Avdullah Hoti’yi yeni hükümeti kurmakla görevlendirdiğini duyurdu. Thaçi, LDK Genel Başkanı İsa Mustafa’dan yeni Hükümetin kurulmasına müteveccih lüzumlu kriter ve rey çoğunluğuna sahip olduklarına dair mektup aldığını ve bu çerçevede Avdullah Hoti’yi, hükümeti kurmakla görevlendirdiğini sarihlerken, yeni hükümetin gelecek hafta kurulması bekleniyor. Cumhurbaşkanı ayrıca “Ülkedeki tüm politik parti liderleri ve Kosova yurttaşları olarak hepimizin, devletimizin, cemiyetimizin ve anayasal kumpasın korunmasına müteveccih mesullüklerimiz var” dedi.

Kosova’da 6 Ekim 2019 tarihinde yapılan erken tercihte Vetvendosje Hareketi VV birinci çıkarken, LDK ise ikinci sırada yer almıştı. VV ve LDK ortak yönetim hükümeti kurarken, içişleri bakanlığı misyonu LDK’ya verilmişti. Ardından yarıyılın Başbakanı Albin Kurti’nin içişleri bakanını vazifeden alması üzerine LDK ortak yönetimden bölmüştü.

Kosova’da Albin Kurti hükümeti 25 Mart 2020 tarihinde Kosova Meclisi Genel Heyetinde yapılan güven oylaması neticesinde düşürüldü.

Ercan Kasap

 

Sıradaki Haber :  Irak'ta yeni hükümet, meclisten güvenoyu aldı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu