Dünya

Kosova hükümetinden 100 günlük değerlendirme

Kosova’da Bakanlar heyeti buluşmasında hükümetin 100 günü değerlendirildi. Kosova Başbakanı Albin Kurti, iktidarının 100 gününde istismarların durdurulduğuna vurgu yaptı. Kurti, hükümetin 100 günde pandemi ve her gün işini yasaklayan asaplı bir Cumhurbaşkanı ile karşı karşıya kaldığını söyledi.

“Bu 100 günde kamu paralarının tasarruf edilmesini muvaffak olduk. Devleti hakimiyet eden dar bir siyasi seçkinin zenginleştiği kamu pozisyonlarının makûsa kullanılmasını durdurmak mevzusunda kararlar aldık. Bu yolsuzluklarla 100 günde gayret edilemez ancak doğru kararlar içerisinde doğru adımları attık. Buna karşın, bu 100 günde de manilerimiz vardı. Her gün hükümetin çalışmasını yasaklayan asaplı bir Cumhurbaşkanının küresel bir salgın ve hükümetin yıkılmasına odaklanan bir muhalefet vardı” ifadelerini kullanan Başbakan Kurti, son 3 hafta içinde Tüzük Duruşmasının kararını beklemek zorunda oldukları için hükümetin salgınla çabada işini muntazam yapmasının güçleştiğine dikkat çekti.

Başbakan Kurti, ”Sağlıktan başka şeylerle uğraşmak için daha fazla zaman tükettik. Korona virüsün en kritik haftasında hükümet ve Sağlık Bakanlığı, salgınla gayret etmeye konsantre olmanın olanaksız olduğunu gördü. Zira Tüzük Mahkemesi’nin ihtiyatlara nasıl devam edileceği ve duruşma kararlarına hürmet gösterilmesi için beklemek zorunda kaldı” ifadelerini kullandı.

“Hükümetin, Cumhurbaşkanı tarafından gördüğü muamele şanssız bir vaziyetin yapıtıdır”

Salgınla alakalı ihtiyatlara zamanında müracaat ettiklerini, virüs tanısı konulan hadiselerin rakamının eksilmesinde yurttaşların işbirliğinin çok ehemmiyetli olduğunu dile getiren Başbakan Albin Kurti, hükümetin düşürülmesi için daha önceki rejime ait olan tüm partilerin bir çatı altında bir araya geldiğini söyledi. Galibiyet gösteren bir hükümetin yıkılması için daha önceki rejime ait tüm partilerin birleştiğini kaydolan Kurti, “İyi ve adaletli bir biçimde yorulmadan çalışan bir hükümete karşı neden bu kadar nefret. Hükümetin, Cumhurbaşkanı tarafından gördüğü muamele şanssız bir vaziyetin yapıtıdır. Bakanların her biri bunun canlı bir delili. Hükümetin insanları bir tam olarak temsil ettiği mesajını yollamalıyız. Ufak bir kabine ve ufak bir ülke olduğumuz için, fukara bir ülke olduğumuz için, hem hükümet farklılığı hem de kamu parasını idareyen ajanslar, idare heyetlerinin vazifeden alınması birilerine karşı intikam değil, hesap verebilirlik mekanizmasını kuruluş etmek ve kamu paralarının makûsa kullanması vakalarının durdurulması eylemidir” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber :  MİT Somali’de 18 ay rehin tutulan İtalyan vatandaşını kurtardı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu