Dünya

Kosova’da korona virüs önlemleri gevşetiliyor

Korona virüs salgını ile güç günler geçiren Avrupa’da ülkeler salgının dağılma süratinin yavaşlamasının ardından peşi gizeme aldıkları temkinleri rahatlatmaya devam ediyor. Kosova Sağlık Bakanı Arben Vitia, tertip ettiği basın buluşmasında Kosova’da korona virüs salgını ile gayret kapsamında alınan temkinlerin kademeli olarak hafifletileceğini duyururken, hangi düzeyde hangi temkinlerin hafifletileceğini açıkladı.

Sağlık Bakanı, korona ihtiyatlarının 3 düzeyde hafifletileceğini ifade ederken, 3 safha için detaylı çizelge yayınladı. Vitia, birinci safhanın 4 Mayıs tarihinde başlayacağını aktarırken, hür dolaşımın öğleden evvel 90 dakika ile öğleden sonra 90 dakika olmak üzere toplamda 3 saate çıkarılacağını açıkladı. Vitia, inşaat ve emlak sektörünün öncelikli olarak yine faaliyete geçeceğini bildirirken, perakende şirketlerin ise kısmi olarak açılacağını ifade etti.

Vitia, ikinci safhanın ise 18 Mayıs tarihinde başlayacağını duyururken, salgının seyrine bağlı olarak hür dolaşım vaktinin çoğaldırılacağını açıkladı. Bakan, ikinci düzeyde perakende firmalar, pazar yerleri, dişçiler, kuaförler gibi firmaları ise tamamen açmaya tasarladıklarını aktardı.

Sağlık Bakanı Vitia, üçüncü safhanın ise 1 Haziran tarihinde başlayacağını duyururken, bu düzeyde sürekli kent içi ve kentler arası erişime izin verileceğini ve taksilerin çalışmaya başlayacağına söyledi. Vitia, üçüncü düzeyde ayrıca lokantaların, kafelerin yine faaliyete geçeceğini aktardı.

Kosova’da toplam korona virüs hadise rakamı 799’a, yaşamını kaybedenlerin rakamı ise 22’ye yükseldi.

Ercan Kasap

Sıradaki Haber :  Brezilya’dan yeni koronavirüs vakası rekoru

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu