Gündem

Kuaförlerde mutluluk ve endişe

11 Mayıs Pazartesi tüm Türkiye’de berber ve kuaförler açılacak. Korona virüsü temkinleri sebebiyle 2 aydır kapalı olan şirketler pazartesi günü ilk kere kepenk kalemtıraş. Sıkı ihtiyatlar altında açılacak olan berber ve kuaförler buluşma usulü çalışırken, içerideki alıcı rakamı da hakimiyet altında yakalanacak ve yığılmalar önlenecek. Samsun Umum Kadın Kuaförler Odası Başkanı Savaş Kiraz da kuaförler açılmadan evvel ehemmiyetli söylemelerde bulundu.

“Kuaförler 2 aydır güç vaziyetteydi”

Kuaförlerin 2 aydır para kazanamadığını belirten Savaş Kiraz, “Pazartesi günü kuaförler ve berberler açılıyor. 2 aydır kuaförden uzak olan alıcılar haliyle kuaförlerin açılmasını bekliyor. 2 aydır alıcılar da çok güç vaziyetteydi. Zira bayanların saç operasyonlarını kendilerinin yapması pek olası olmuyor. Kuaförlerin açılması alıcılar açısından artı oldu. Bizim için artı mı oldu daha emin değil. Zira çok katı koşullar altında çalışılacak. 2 tezgahı olan kuaför yalnızca 1 birey alacak. 4 tezgahı olan 1 boşlukla 2 alıcı alabilecek. İçeride ise yalnızca 1 birey bekleyebilecek. Buluşma usulü çalışacağız. Ancak kadın kuaförlerinde belirtilen vakit bazen uzayabilir. Yeni harekâtlar çıkabilir” dedi.

“Kuaförler ve berberlerin virüs bitmeden açılması bence çok doğru olmadı”

Kuaför ve berberlerin virüs bitmeden açılmasının doğru olmadığını ancak kuaförlerin parasal açıdan güç gidişatta kaldığını da dile getiren Başkan Kiraz, “Kuaförler ve berberlerin virüs bitmeden açılması bence çok doğru olmadı. Öteki taraftan esnafımız 2 aydır konutta güç gidişatta bulunuyor. Bu açıdan baktığınız zaman da açılması gerekiyor. Evine erzak götüremeyecek gidişatta olan esnaflar da vardı. Ya devlet abonelerimize aylık desteklediyecekti ya da kuaförler açılacaktı. Kuaförlerin açılması abonelerimiz açısından evine ekmek götürmek ismine iyi oldu. Buluşmalar ilk etapta doldu. Ama böyle muazzam bir patlama olmadı. Zira alıcılar da korkuyor. Çok titiz hanımefendiler de var. Şu günlerde sağlık kurumuna dahi gitmeye korkan insanlar var. Natürel olarak virüsten korkarken kimsenin koşa koşa kuaföre gideceğini sanmıyorum. Şu anda yüzde suratlık bir yoğunluk yok. Yoğunluk olsa da az kapasite ile çalıştığımızdan alıcılara sırayla bakacağız” diye konuştu.

Sıradaki Haber :  Rize'de şiddetli yağışın ardından dün gece tahliye edilen 2 bina havadan görüntülendi

İlkadım Belediyesi berber ve kuaförleri dezenfekte ediyor

İlkadım Belediyesi de 11 Mayıs Pazartesi açılacak olan berber ve kuaförler için bültende bulundu. Yapılan bültende şu ifadelere yer verildi:

“İlkadım Belediyesi olarak her zaman yanınızda olmaya devam ediyoruz. İlçemizde 11 Mayıs Pazartesi haysiyetiyle yine hizmete açılacak olan İlkadım’daki berber ve kuaför dükkanlarında korona virüse karşı dezenfekte ediyoruz. Tüm esnafımıza hayırlı ve faydalı hasılatlar dileriz.”

Erdi Demür
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu