Teknoloji

Kutup teknolojilerde satmak yapacaklar için üç altın kaide

Küresel şirket CIO’ları ve fütüristler arasında yapılan araştırma sonucunda süreçlerin ve uygulamaların sırık teknolojilere taşınması, şirketlerin hâlihazırda sürdürdüğü ve yaygınlaşan kişiselleştirmeden, iyileştirilmiş hakiki zamanlı içgörü ve daha hızlı ürün ve hizmet inovasyonuna dek her şeyi destekleyen dijital dönüşümü sağlamak için bir yükümlülük olacak.

HPE Aruba Ülke Müdürü Ersin Uyar, konu ile ilgili değerlendirmesinde, “Oysa bu, rekabetçiliğini elinden teslim etmek istemeyen ve alıcı beklentilerine ayak uydurmak isteyen şirketler için iyi haber olsa da araştırmaya göre, sırık teknolojilerde fırsatları kovalamak büyük bir gayret istiyor. Hatta, geniş bir ölçekteki bu yeni teknoloji ekosistemlerini networklerine yerleştirmekle görevli IT ekipleriyle yapılan mülakatlarda katılımcılar, keza yapısal düzeyde (network altyapısını uyma, yeni inovasyonlara harmoni sağlama, emniyet konfigürasyonunu iyileştirme) ayrıca de stratejide (zihniyet değişimi, artan önderlik bilinci) değişiklikleri öngörüyorlar.” dedi.

Kanal ortaklarının şirketlere sırık teknolojiler yolculuğunda takviye verme imkânlarının doğaüstü bir koşul olduğunu bildiren Uyar, lakin bundan üstünlük sağlamaları için rekabetçi olmaları, çabuk ve neyi, nasıl satacaklarını bağdaştırmaları gerekecek.

Ersin Uyar, başlangıç özelliğinde, geleceği gerçeğe dönüştürmeye çalışırken meslek ortaklarımızın bilmesi gereken üç altın bedel tavsiyeyi şöyle açıkladı:

“Hangi sektörlerin çok daha çabuk fırsatlar doğuracağını anlayın”
“Sektördeki iş ortakları her zaman ufukta neler olup bittiği ile ilgilenecek olsalar da, bugünün fırsatlarını da kaçırmamak önemlidir. Her ne kadar bütün bir ekonominin geleceğini gönder teknolojiler ağında görsek de, diğerlerine kıyasla daha süratli bir şekilde avantajlar doğuracak, gerekli temel altyapılar ile hizmetlerinin geliştirilmesi ve desteklenmesi gereken sektörleri belirledik:

Eğitim: Eğer içten yönetilirse, eğitim kurumlarının finansmanına heybetli katkılar sağlayabilecek bir dizi kazanç kapısı açılıyor. Bunlar aralarında, video üzerinden yapılan eğitimler ve bu eğitimlere dünya genelinde diğer kurumların ödeme yapabilmeleri ya da istendiği zaman dıştan şirketlerin sınıf ya da bir laboratuvar alanına rezervasyon yapmalarına ihtimal karşılamak var.

Sıradaki Haber :  Hindistan’da son 24 saatte 83 binden fazla korona vakası

Afiyet Hizmetleri: Yapay zekâ ve cihaz öğrenimi ile hasta verilerinin her zamankinden daha mükemmel analiz edilmesini karşılayan sıhhat kuruluşları, daha iyi hedefleme ve daha az israfla beraber çare ve ilaçların etkilerini de daha iyi kavrayış gibi gerçek bir fırsata sahipler. Uygun yapılan içten analizlerle veriler, hayat tarzına karşın kişiselleştirilmiş rehber olarak kullanılabilir. Böylece doktor ve hastane ziyaretleri seyrekleşebilir ve çare yükü de azaltılabilir.

Büyük Kamusal Alanlar: Artırılmış gerçeklik içeriğiyle dolgun oyunlardan çoklu algılayıcı kullanan sanal realite teknolojileri kullanan paylaşımlı oyunlara değin, spor ve canlı ziyafet sektörlerinde ortaya çıkan uçsuz bucaksız fırsatlar var. Gönder teknolojilerle donatılmış alanlardaki diğer fırsatlar arasında, içgörü bazlı kişiselleştirilmiş yemek ve içecek önerilerinin sunulması ya da hemencecik satın alma gibi oyun başında sunulan perakende seçenekleri yer alıyor.

Kendinizi stratejik ve güvenilir bir partner olarak konumlandırın
Direk teknolojilerin getirdiği zorluklar aralarında bulunan gönder teknoloji bazlı stratejilerin takibi ve içten seviyede takviye için proaktif bir duruş sağlanması çoğu IT karar vericisi için oldukça zorlayıcıdır. Kritik başarı faktörlerinin yer aldığı uzun bir liste, kanal iş ortakları için sayısız fırsatlar sunar. Şüphesiz, bu meslek ihtiyaçlarını karşılamak için IT bütçe ve harcamalarının artırılması gerekecek. Oysa kanal meslek ortaklarının yararlanabilecekleri sadece ekipman taleplerinden ibaret yok, network güvenliği ve çözümlemeli hizmetler de bir gereklilik haline gelecek. IT ekibinin işini kolaylaştıracak uygulamalar ve hizmetler (yapay zekâdan veri analitiğine dek) üstüne stratejik rehberlik sunacak ve networke sorunsuz entegre olmalarını sağlayacak iş ortakları yoğun istek görecek. Bunun yanı sıra, araştırmamızın ortaya koyduğu ikinci ve üçüncü kritik galibiyet faktörleri aralarında, dijital okuryazarlığın geliştirilmesi ve daha fazla beceriye dayalı rehberlik, eğitim ve danışmanlığın yer aldığı IT zihniyet değişimi var.

Sıradaki Haber :  “Bilgisayar Sektörü” kategorisinde birincilik ödülü Casper’ın

Networkte güvenliğe hedefe kilitlenmek
Araştırmamızda öne çıkan bir diğer manâlı belirti ise yelken direği teknolojiler kullanan networklerin güvenliğini sağlamanın şirketler için çok önemli bir öncelik olmasıydı. Hatta işleme alt tutulan dağıtık emniyet sorunlarını ele almak, bir numaralı kritik galibiyet faktörüydü. Konuştuğumuz uzmanlar endişe duydukları çoğu riskten bahsettiler. Networkün binlerce öbür noktasında ortaya meydana çıkan riskler, bir cihazın güvende olup olmadığına dair belirsizlik, ses ya da biyometrik güvenliğin hack’lenmesi ve mesnelerin interneti cihazlarının ve sensörlerinin doğru akıcı güvenliğinin sağlanamaması korkusu.

Eğer sırık teknolojiler kullanmadan önce düşünmeniz gereken bir şey varsa o da güvenliktir. Müşterilerinin tehditleri daha çabuk bulup durdurmasına yardımcı olabilecek ve bunu network altyapısının ayrılmaz bir parçası haline getirebilecek meslek ortakları, benzersiz bir fırsatla aleyhinde karşıya kalacak.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu