Gündem

Kuzey Marmara Otoyolu 21 Aralık’ta tamamlanıyor

Eriştirme ve Altyapı Bakanı Adaletli Karaismailoğlu, İstanbul-Kocaeli ve Sakarya trafiğini oldukça hafifletmesi beklenen ve 21 Aralık 2020’de bitirilecek Kuzey Marmara Otobanı’nda çalışmaların büyük bir kısmının bitirilmesinin ardından 6’ıcı kesim olarak adlandırılan Akyazı Şantiyesi’ne gelerek analizlerde bulundu. Yetkililerden çalışmalar ile alakalı bilgi alan Bakan Karaismailoğlu, iki kıtayı birleştirerek aynı anda 4 vasıtanın yan yana geçebileceği tünelleriyle dünyada bir ilk olan Kuzey Marmara Otobanı’nda çalışmaların büyük bir kısmının bitirildiğini belirtti. 6’ncı kesim olarak adlandırılan bölgenin 73 km uzunluğunda olduğunu, çalışmaların ise süratli bir biçimde devam ettiğini belirten Bakan Karaismailoğlu, 400 km uzunluğundaki Kuzey Marmara Otobanı’nun sene sonunda faaliyete geçmesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Bakan Karaismailoğlu, otobanın yalnızca bir yol olmadığını, yapılan yatırımlar ile beraber bulundukları bölgeye; ekonomide, istihdamda, imal ile ticarette büyük kazanımlar sağlayacağını da kaydoldu. Proje kapsamında Avrupa kesiminde 14 adet, Anadolu kesiminde ise 29 adet kavşak yer alıyor. 2020’de bitirilmesi beklenilen projede Silivri’den otobana girecek sürücüler, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü geçtikten sonra, Akyazı’dan TEM Otobanı’na bağlanacak. Projenin toplamında, 8 tünel, 30 viyadük, 143 köprü, 96 alt geçit, 73 üst geçit, 600 menfez bulunacak. Avrupa yakasında Trakya bölgesinin İstanbul’a erişimini sağlayarak, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve iletişim yolları desteğiyle, kent içi trafiğini gevşeterek, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerindeki trafik yoğunluğunu eksiltmesi amaçlanan projenin Anadolu’nun İstanbul’a erişimini sağlayan Sakarya ve Kocaeli’deki yoğunluğun da eksiltilmesi bekleniyor.

Marmara Bölgesi ve Denizini sanki bir altın kolye gibi işlemeye çalışıyoruz

Kuzey Marmara Otobanı’nun faaliyet tarihinin 21 Aralık olarak tasarladıklarını ve 6 kesimden oluşan otobanın 5 kesiminin faaliyete hazır olduğunu belirten Eriştirme ve Altyapı Bakanı Adaletli Karaismailoğlu, “Kuzey Marmara Otobanı’nun son kesimi olan kesme altının TEM Otobanı ile birleştiği noktadayız şuanda, Akyazı mevkiindeyiz. Kuzey Marmara Otobanı’nun toplam uzunluğu 400 km ve 6 kesimden oluşuyor. Kınalı-Yassıören-Odayeri ve Odayeri’nden Pendik/Kurtköy’e kadar 135 kmlik Mahmutbey kavşağından Pendik’e kadar, Pendik’ten Gebze Liman Kavşağı ve yeniden buradan İzmit kavşağına kadar 5’inci kesim. İzmit kavşağından kesimin son noktası olan 6’ncı kesimde Akyazı mevkiinde bulunmaktayız. 6’ncı kesim 73 km, çalışmalar süratli bir biçimde devam ediyor. Allahın İzniyle sene sonunda burayı açmayı, faaliyete geçirmeyi tasarlıyoruz. Asya ve Avrupa’yı birleştiren 400 kmlik bir otobanın son kesimindeyiz. 6 kesimin toplam 5 kesimi açılmış durumda, 5’inci kesimde de bir kısım çalışmalar devam ediyor. 400 km Kuzey Marmara Otobanı yeniden İstanbul-İzmir Otobanı, Osman Gazi Köprüsü ve Çanakkale Köprüsü ile Marmara Bölgesi ve denizini sanki bir altın kolye gibi işlemeye çalışıyoruz. Tabi bu yatırımlar büyük yatırımlar, ülkemize vizyon kazandıran yatırımlar. Bunlar yalnızca bir yol değil, yapılan yatırımlar ile beraber bulundukları bölgeye; ekonomide, istihdamda, imal ile ticarette büyük kazanımlar kazandırıyor. Allahın İzniyle bu senenin sonunda 21 Aralık diye tasarıladık Kuzey Marmara Otobanı’nun son kesimi olan 6’ncı kesim ile beraber İzmit kavşağını Akyazı kesimi ile bitirerek 400 kmlik yolla Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayacağız. Bu yol bittikten sonra büyük yük taşıtlarımız; tırlar ve kamyonlar kent içi trafiğini ve kentteki yaşayan insanları etkilemeden bağımsız bir biçimde yüksek standart ve güvenlikli Kuzey Marmara Otobanı’nu kullanarak transit bir biçimde geçiş sağlayacak. Çalışmalar süratli bir biçimde devam ediyor, yerinde dostları ziyaret ettik” dedi.
 

Sıradaki Haber :  Bakan Selçuk: Mesleki Yeterlilik Sınavları bugün itibariyle yeniden başladı

Burak Can Tokyürek – Orkun Kaya
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu