Dünya

LOT 1 Haziran’da yurt içi uçuşlarına yeniden başlıyor

Polonya milli havayolu firmayı LOT tarafından yapılan söylemeye göre, yeni tip korona virüsle Covid-19 gayret kapsamında askıya alınan yurt içi uçak seferlerine 1 Haziran haysiyetiyle yine başlanacağı bildirildi. Uçuşların ilk etapta hudutlu olacağı ve yolcuların şimdilik Varşova’dan Krakow, Gdansk, Poznan, Rzeszow, Szczecin, Wroclaw ve Zielona Gora kentlerine tertip edilecek uçuşlardan faydalanabilecekleri belirtildi. Günde toplam 30 seferin tertip edileceği, günde bir defa Krakow’dan Gdansk kentine uçuş hakikatleştirileceği ifade edildi.

Polonyalı şirket, beynelmilel uçuşların askıya alınması kararını ise 14 Haziran’a uzattığını duyurdu. İşletme, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir değişik söylemeyle dünyadaki mevcut salgın gidişatı ve pek çok ülkenin hudutlarının kapalı olması sebebiyle LOT idaresinin tüm yurt dışı uçuşların 14 Haziran tarihine kadar ertelenmesine karar verdiğini duyurdu.

Korona virüs salgını sebebiyle ilk olarak geçtiğimiz Şubat ayında Çin’e tertip ettiği uçuşları askıya alan LOT, ilerleyen günlerde de İtalya’ya olan uçuşlarını askıya almıştı. Polonya hükümetince alınan ihtiyatlar kapsamında ise şirketin 15 Mart haysiyetiyle tüm yurt içi ve yurt dışı uçuşlarının askıya alınması kararlaştırılmıştı.

Polonya’da şu ana kadar korona virüs sebebiyle 941 şahıs yaşamını kaybederken, toplam hadise rakamı ise 19 bin 80 olarak söylendi.

Ebru Orhan

Sıradaki Haber :  Taksim meydanda çocuklardan tehlikeli serinleme

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu