Dünya

Macron ve Merkel’den 500 milyar Euroluk ekonomi planı

Buluşma sonrası iki lider Avrupa Birliği AB ekonomisini canlandırmak için 500 milyar Euroluk ekonomi tasarısını oylamaya sunacaklarını duyurdu.

Korona virüs salgını sebebi ile ekonomisi durma noktasına gelen Avrupa Birliği’nde AB liderler krizi atlatmanın yollarını arıyor. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Almanya Başbakanı Angela Merkel bugün video konferans yolu ile görüşme reelleştirdi.

İki lider görüşmenin ardından ortak basın buluşması tertip etti. Liderler, basın buluşmasında yaptıkları söylemede AB ekonomisini canlandırmak emeli ile 500 milyar Euroluk ekonomi kolisini AB abonesi ülkelerin onayına sunacaklarını aktardılar. Liderler, AB abonesi ülkelerin ekonomi kolisine onay vermesi halinde AB içerisindeki gelişmeyi kuvvetlendirmek ve rekabeti çoğaldırmak istediklerine söylediler.

Macron ve Merkel, ekonomi kutuyu ile inovasyon, araştırma, dijitalleşme ve ekoloji alanlarına yatırım yapmak istediklerini dile getirdiler. Liderler, ekonomi kolisinin gereksinimi olan AB ülkeleri arasında dağıtılacağını ifade ettiler.

Merkel, ekonomi kutuyu hakkında “Emel, Avrupa’nın bu krizden daha eforlu, daha geçimli ve dayanışma içinde çıkmasıdır” ifadelerini kullanırken, “Avrupa şimdi beraber durmalı” dedi.

Özlem Kaplan

Sıradaki Haber :  Lübnan’da 60’tan fazla kayıp var

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu