Dünya

Malezya’daki Türk öğrenciler Türkiye’ye getiriliyor

Türkiye’den yurt dışına turist ya da öğrenci olarak giden ve korona virüs salgını sonrası bulundukları ülkede mahsur kalan Türk vatandaşları, Türk Hava Yolları’nın (THY) özel uçuşları ile Türkiye’ye dönüş yapmaya devam ediyor. Terhis uçuşları zarfında 59 ülkedeki takriben 25 bin Türk vatandaşının 27 Nisan’a dek Türkiye’ye dönmesi sağlanacak. Malezya’da Milletlerarası İslam Üniversitesinde öğrenim gören Türk öğrenciler de tahliye dahilinde bugün yerel saatle 00.05’te gerçekleştirilecek uçuş ile Türkiye’ye getirilecek.

Malezya Milletlerarası İslam Üniversitesi yüksek lisans öğrencisi Muhammed Aksoy tahliye uçuşu için yetkililere teşekkür ederek, “Üniversite 18 Mart’tan itibaren tecrit aşağı. Giriş-çıkışlar sıkı kontrole tabi. Biz şu an burada havalimanına gitmek için toplandık. Devletimizin gönderdiği uçağa bineceğiz inşallah bu gece. Büyükelçiliğimiz ücretsiz otobüs sağladı. İnşallah yarın sabah Türkiye’de olacağız” dedi.

Üniversitede eğitim alan başka bir Türk öğrenci de, “Bugün bedava bir şekilde otobüsümüzü gönderdiler. Bu konuda fazla teşekkür ediyoruz. Türk Büyükelçiliğine ve Cumhurbaşkanına teşekkür ederiz. Ücretsiz bir şekilde buradan havalimanına gideceğiz. Havalimanından da inşallah Ankara-Esenboğa’ya inmek için buradan ayrılıyoruz” biçiminde konuştu.

Ankara Esenboğa Havaalanı’na inecek olan öğrenciler, otobüslerle 14 gün karantinada tutulmak üzere yurtlara götürülecek.

Sıradaki Haber :  Japonya’dan Güney Kore'ye tahliye yardımı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu